Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Meerderheid busreizigers tegen nieuwe route Zuidtangent

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
13-12-2010

De overgrote meerderheid van de busreizigers is tegen de nieuwe route van lijn 300, de Zuidtangent. Dat blijkt uit onderzoek van de SP. Vanaf 12 december wordt niet langer langs de halte Oranjebaan gereden, maar maakt lijn 300 een omweg langs het nieuwe KPMG-kantoor door het gebied Langerhuize.

Daardoor zijn doorgaande reizigers elke dag een aantal minuten langer onderweg. Bovendien veroorzaken de omwegkilometers extra kosten op de ov-chipkaart. Frequente reizigers die op saldo reizen gaan op jaarbasis ongeveer 35 euro extra betalen.

De Amstelveense en Amsterdamse afdelingen van de SP hebben – na uitblijvende berichtgeving door de gemeenten, de Stadsregio en de vervoerder – op drie dagen in november zelf informatie verschaft over de nieuwe situatie. De folder nodigt de busreizigers uit tot het doorgeven van hun mening over de veranderingen op lijn 300. Ruim 95 procent van de reacties bestaat uit de oproep de oorspronkelijke route te handhaven. De SP zal de reacties in januari aanbieden aan de wethouders en de Stadsregio.

Volgens SP-fractievoorzitter Joep van Erp is de nieuwe route van lijn 300 een verslechtering van het openbaar vervoer in Amstelveen. Van Erp: “Voor de voorspelde 250 nieuwe reizigers moeten vele duizenden bestaande reizigers elke dag een omweg maken en meer betalen.

Ook de wijken Bankras en Kostverloren worden slechter bereikbaar”. De SP kondigt aan in de gaten te houden of de door de gemeente beloofde extra reizigers er ook daadwerkelijk komen. Als dat niet gebeurt, moet lijn 300 weer via Oranjebaan gaan rijden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.