Bijgewerkt: 19 mei 2024

Meer inbraken tijdens donkere dagen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
24-12-2010

Amsterdam Noord kampt de laatste weken met meer inbraken dan gebruikelijk. Nu het snel donker is en veel mensen in de kerstvakantie niet thuis zijn, proberen inbrekers hun slag te slaan. Een speciaal politieteam is ingezet om dit tegen te gaan en heeft inmiddels diverse aanhoudingen verricht. U kunt echter zelf ook het nodige doen om inbraak te voorkomen:

Inbreker Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2010)

Inbraak is het illegaal openbreken van een gebouw, of een object. Het is een misdrijf


- Zorg voor goed hang- en sluitwerk aan ramen en deuren

- Zorg voor goede verlichting, zowel binnen (denk aan een tijdschakelaar/tijdsklok) als buiten (denk bijvoorbeeld aan een schemer- of een bewegingsschakelaar)

- Plaats waardevolle spullen,maar bijvoorbeeld ook uw autosleutels, uit het zicht van voorbijgangers

- Graveer postcode en huisnummer op waardevolle eigendommen, leg ze digitaal vast of maak gebruik van DNA-markering

- Zorg dat er geen klimmiddelen bij uw huis staan. Zet vuilcontainers en ladders weg of zet ze vast tegen te gevel

De politie beschouwt woninginbraak als een vorm van ernstige criminaliteit, dat een grote impact heeft op slachtoffers. Het vergrijp wordt sinds 2010 aangemerkt als een zogenoemde korpsprioriteit. Dat betekent, dat de politie zich extra inspant om inbraken en diefstallen uit woningen aan te pakken. Dit kan alleen door intensieve samenwerking met alle betrokkenen, zoals gemeentes, stadsdelen, woningcorporaties en natuurlijk de inwoners van de regio.

Meer tips om inbraak te voorkomen vindt u op de websites www.politie-amsterdam-amstelland.nl  en www.politiekeurmerk.nl . Bel bij verdachte situaties altijd de politie op nummer 112. Heeft u informatie over bepaalde personen, of zaken, maar is er geen spoed, belt u dan met het algemene politienummer 0900-8844. Anoniem kan ook, via telefoonnummer 0800-7000.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.