Bijgewerkt: 21 juni 2024

Meer foto creativiteit met de Post Focus technologie

Nieuws -> Technologie

Bron: Panasonic
21-11-2015

Met de Panasonic LUMIX DMC-GX8, DMC-G7 en DMC-FZ300 camera's kan achteraf op elk deel van een al gemaakte foto worden scherp gesteld. Panasonic laat je eerst een foto maken om vervolgens het focuspunt te bepalen. Met de nieuwe technologische functie Post Focus kun je met één druk op de knop elk deel van een beeld selecteren die je scherp wilt hebben.

Post Focus is een innovatieve toepassing op de bestaande 4K-fototechnologie van Panasonic. Het voorkomt niet alleen onscherpe, mislukte beelden, maar biedt ook meer creatieve vrijheid. Via een firmware-update is deze functie vanaf 25 november 2015 beschikbaar voor de LUMIX DMC-GX8, DMC-G7 en DMC-FZ300.

De Post Focus-functie kan worden gerealiseerd door de ultrasnelle, uiterst nauwkeurige DFD (Depth From Defocus) autofocustechnologie te combineren met de 4K-technologie van Panasonic, mogelijk gemaakt door de Venus Engine. Burst-opnames in 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels) worden vastgelegd bij 30 fps (frames per second), terwijl er op 49 delen van het beeld wordt scherp gesteld bij verschillende scherptedieptes.


Burst-opnames?

Een serie foto’s, die achter elkaar (continue) worden genomen

4K-resolutie?

4K resolutie, ook wel 4K genoemd, verwijst naar een beeldscherm met een horizontale resolutie van 4000 pixels. Verschillende 4K resoluties bestaan op het gebied van digitale televisie en digitale cinematografie. In de film projectie-industrie, Digital Cinema Initiatives (DCI) is 4K de dominante standaard.

8K?

8K resolutie, of 8K UHD is de hoogste Ultra High Definition televisie (UHDTV) resolutie op dit moment in digitale televisie en digitale cinematografie. 8K verwijst naar de horizontale resolutie van deze formaten van 8000 pixels met de afbeeldingsafmetingen van 7680 x 4320 pixels.

Frame rate (fps)?

Frame rate, ook wel bekend als frame frequentie, is de frequentie (rate), waarop een beeldvormende apparaat opeenvolgende beelden maakt, zogenaamde frames. De term geldt zowel voor film en video-camera's, computer graphics, en motion capture systemen. Frame rate wordt uitgedrukt in frames per seconde (FPS) van 8000 pixels met de totale afmetingen van het beeld 7680 × 4320 pixels.

Pixel?

Het woord pixel werd in 1965 voor het eerst gebruikt door Frederic C. Billingsley. Het is een samentrekking van de eerste twee lettergrepen van de Engelse woorden picture en element. Een pixel is een enkele gekleurde punt (Engels: dot) op het beeldscherm van de computer, of in een digitaal beeld. Veel punten bij elkaar geven een beeld. Alles wat op het scherm te zien is bestaat uit een veelvoud van pixels. Een megapixel (MP of Mpx) is gelijk aan 1 miljoen pixels. De resolutie van een digitale camera wordt vaak in megapixels aangegeven.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.