Bijgewerkt: 30 september 2023

Meer archieven gemeente Amstelveen openbaar

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-02-2011

Goed nieuws voor iedereen die wil grasduinen in de gemeentelijke archieven. Onlangs zijn de volgende archieven openbaar gemaakt en vanaf nu te raadplegen in het Stadsarchief van Amsterdam:

- het  Secretarie Archief van de Gemeente Amstelveen  1940-1983  en

 het Archief van de Gemeentepolitie Nieuwer-Amstel, 1917-1964.

Online en in het echt

In 2010 zijn deze  archieven bewerkt.Dat wil zeggen dat er een selectie heeft plaats gevonden, het materiaal vervolgens duurzaam is verpakt en dat er een inventaris is gemaakt. Deze inventaris is op de site van het Stadsarchief van Amsterdam in te zien en te downloaden. De stukken zelf kunnen op de studiezaal van het Stadsarchief geraadpleegd worden. Het is ook mogelijk, tegen betaling, een digitale kopie van het document te bestellen.

Meer schatten

Het Stadsarchief Amsterdam bezit meer schatten van de gemeente Amstelveen:

Archief van het Ambacht Nieuwer-Amstel, met het Archief van de Ambachten Rietwijk,

Rietwijkeroord en Rietwijkeroorderpolder, 1601 – 1811;

Archief van de gemeente Nieuwer-Amstel (Amstelveen), 1811 – 1939;

Bouw- en woningtoezichtdossiers van de gemeente Nieuwer-Amstel, 1870 – 1896.

In de archieven van een gemeente zijn de keuzes terug te vinden die het lokale bestuur heeft gemaakt. Bijvoorbeeld subsidieverleningen, beslissingen over ruimtelijke ordening, bouwen en verkeer, milieuzaken en veel meer. Informatiezoekers, rechthebbenden en andere geïnteresseerden worden graag verder geholpen door de medewerkers van het Stadsarchief Amsterdam.

Adres

Stadsarchief Amsterdam:  http://stadsarchief.amsterdam.nl/

Vijzelstraat 32, 1017 HL Amsterdam Voor informatie uit de archieven en collecties, e-mail informatie@stadsarchief.amsterdam.nl Voor informatie over uw bezoek en de Amstelveense archieven: 31 (0)20 - 25 11 511

Het Stadsarchief is bereikbaar per tram vanaf het Centraal Station: lijnen 16, 24 en 25, halte Keizersgracht.  Let op: auto's parkeren in het Centrum kan lastig zijn en kost u waarschijnlijk tijd en geld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.