Bijgewerkt: 15 april 2024

Meer dan half miljoen euro voor Cobra Museum

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
09-02-2006

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala op 2 februari 2006 heeft de BankGiro Loterij aan John Vrieze, directeur van het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen, een cheque overhandigd ter waarde van € 568.000. Het Cobra Museum wendt het geld aan voor aankopen van bijzondere CoBrA kunstwerken voor de museumcollectie.

John Vrieze: “Met deze donatie wordt het Cobra Museum de gelegenheid geboden een importante CoBrA verzameling te formeren, om daarmee aan een breed publiek het belang en de aantrekkelijkheid van dit typisch Nederlandse erfgoed uit te kunnen dragen.”

Het Cobra Museum is trots en verheugd te behoren tot de begunstigden van de BankGiro Loterij. Het museum maakt daarmee deel uit van de uitverkoren cultuurorganisaties die door de BankGiro Loterij een (groot) hart onder de riem wordt gestoken bij het bereiken van hun belangrijkste doelstellingen.

De BankGiro Loterij realiseerde over 2005 een inleg van 105 miljoen euro. De helft van die inleg, te weten 52,5 miljoen euro, ging op 2 februari naar 21 begunstigden op het gebied van cultuur en welzijn www.bankgiroloterij.nl Het Cobra Museum verwierf in 2005 met steun van de BankGiro Loterij onder andere een bronzen sculptuur van Shinkichi Tajiri uit 1960, de aantrekkelijke door CoBrA kunstenaars in 1949 samen gemaakte litho ‘Some of these days’, een reeks prachtige ontwerpen en CoBrA uitgaven en zeven vroege tekeningen van Armando.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.