Bijgewerkt: 31 januari 2023

Medisch Centrum Amstelveen start in voorjaar 2012

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Amstelveens Weekblad
22-12-2011

Aan de Burgemeester Haspelslaan gaat in voorjaar 2012 het Medisch Centrum Amstelveen van start. Het gaat om een modern, kleinschalig, gespecialiseerd dagbehandelcentrum, dat patiënten op een plezierige manier tegemoet wil treden. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de inrichting van het centrum.

Medisch Centrum Amstelveen is een initiatief van de zorgondernemers Jan Willem Bakker en Bas Hoogendoorn. „Wat wij willen, is het bieden van een plezierige omgeving, waarbij meer rekening wordt gehouden met gevoelens en wensen van de patiënt," vertelt woordvoerster Ada Hoefnagels. „Wij willen zorg zonder wachtlijsten of wachttijden. Ons streven is, dat je bij één bezoek weet waar je aan toe bent.

Dat je niet vijf of zes keer hoeft terug te komen voor onderzoeken, maar dat alles in één keer wordt gedaan. En dat je na afloop meteen de uitslag hoort en een afspraak kunt maken voor behandeling binnen twee weken. Het welbevinden van de patiënt staat voorop, want die heeft als hij naar een ziekenhuis moet, al zorgen genoeg."

Medisch Centrum Amstelveen richt zich op Amstelveen en omgeving en biedt vooral specialismen, waaraan bij ziekenhuizen in de regio capaciteitsgebrek bestaat. De zorg betreft orthopedie, sportgeneeskunde, dermatologie, spataderbehandelingen en pijnbestrijding. Op termijn komen daar urologie en gynaecologie bij. „Voor behandeling van chronische pijn bijvoorbeeld is in de zorg vaak weinig aandacht, maar er is wel grote behoefte aan," zegt Hoefnagels. „Denk daarbij aan aangezichts-pijn, nekpijn en migraine."

In het Medisch Centrum Amstelveen komen diverse poliklinieken en drie moderne operatiekamers met de nieuwste apparatuur en behandelmogelijkheden. Het gaat verder beschikken over röntgenapparatuur, echografie, een laboratorium en een MRI-scanner. Het centrum biedt de diagnostische voorzieningen ook aan voor huisartsen.

Medisch Amstelveen ziet de patiënt in de eerste plaats als cliënt. Het wil niet alleen zorg leveren van een hoogwaardige kwaliteit, maar ook veel persoonlijke aandacht en begeleiding geven en een vriendelijke, huiselijke sfeer creëren waarbij de patiënt zich op zijn gemak voelt. Klantvriendelijk zijn ook de openingstijden.

De poli's zijn tot acht uur 's avonds open en de operatiekamers zijn eveneens tot acht uur 's avonds in bedrijf. Zo kunnen cliënten ook buiten werktijden terecht. De bezoektijden worden ruim. De kleinschaligheid wordt benadrukt door het feit dat het dagbehandelcentrum midden in een woonwijk staat. Parkeren kan voor de deur.

Naast de inrichting van het gebouw is ook de werving van personeel inmiddels in volle gang. Meer info op www.mc-amstelveen.nl  Medisch Centrum Amstelveen Burgemeester Haspelslaan 131 1181NC Amstelveen Telefoon: 020 - 2404040Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.