Bijgewerkt: 15 juli 2024

Medicijnen kunt u ophalen ook bij het Noorddamcentrum

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-07-2024

Bovenkerk heeft nu een medicijnkluis, waar inwoners met hun recepten de medicatie kunnen ophalen. De kast staat bij het Noorddamcentrum en is voor inwoners die aangesloten zijn bij Apotheek Asserring in Westwijk. 'Een mooi initiatief vanuit en voor de buurt' - zegt Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn die de medicijnkast officieel opende op 7 juli 2024.

In Bovenkerk is wel een huisarts maar geen apotheek. “Voor ouderen is het fijn dat ze nu niet meer naar Westwijk hoeven om hun medicijnen op te halen. De kast is 24/7 te gebruiken, dus ook voor werkenden is het een uitkomst' - vervolgt Van Ballegooijen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Hilda Buenting-Nazaretyan apotheker, Marijn van Ballegooijen wethouder en Edwin Barentsen voor de medicijn uitgifte automaat in Bovenkerk op 7 juli 2024

Lang gekoesterde wens. De medicijnkluis in het Noorddamcentrum is vlakbij de huisartsenpraktijk Bovenkerk en de wekelijkse markt._'Precies in het hart van Bovenkerk, waar veel mensen samenkomen' -zegt mede-initiatiefnemer Edwin Barentsen. De kluis is een sinds lang gekoesterde wens van Barentsen, apotheker Hilda Buenting-Nazaretyan en de betrokkenen van Kleurrijk Leven Bovenkerk. De medicijnkluis wordt dagelijks gevuld. Hiermee heeft Bovenkerk weer een goed gesorteerde drogist/apotheker in het dorp.

De praktijk. Een dokter of een specialist schrijft een recept uit dat digitaal wordt ontvangen in de apotheek. In de basisadministratie van de apotheek is bekend of de levering via het apparaat mag plaatsvinden. De medicijnen worden door de apotheker ingeladen in het apparaat. Bij het vullen krijgt de klant een bericht met een toegangscode om de medicijnen af te halen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.