Bijgewerkt: 17 juni 2024

Medewerkers van FloraHolland gaan staken

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FNV / FloraHolland
04-02-2014

Aalsmeer - De directie van FloraHolland heeft dinsdag 4 februari 2014 formeel laten weten, niet op de eisen van de vakbonden voor een beter sociaal plan in te gaan. In de nacht van donderdag op vrijdag aanstaande zal er 24 uur gestaakt worden. Het ultimatum, dat FloraHolland vorige week donderdag van de bonden ontving, is vandaag om 12.00 uur verlopen. De directie van FloraHolland heeft formeel laten weten niet op de eisen van de vakbonden voor een beter sociaal plan in te gaan.

floraholland Amstelveen
(Foto Michel Heerkens - 2008)

De distributie hal van FloraHolland vol met snijbloemen


De bonden willen betere afspraken voor een nieuw sociaal plan met een looptijd van twee jaar. De afspraken moeten minimaal gelijk zijn aan de regelingen van het oude sociaal plan dat afliep in juli 2013.

Staking vanaf donderdag

Celil Coban, bestuurder FNV Bondgenoten: "Voor de medewerkers is de maat vol. In de nacht van donderdag op vrijdag aanstaande zal er 24 uur gestaakt worden." Kitty Huntjens, bestuurder CNV Dienstenbond: "De medewerkers hebben het startsein gegeven voor acties. Op dit moment beginnen we met prikacties; op een ludieke wijze aandacht vragen voor het probleem.

Dat kan bijvoorbeeld door een extra werkoverleg, of door heel stipt alle veiligheidsregels op te volgen, waardoor er vertragingen ontstaan. Ook is er iedere morgen om 8.00 uur een fluitconcert op de werkvloer, waarbij de directie teruggefloten wordt door de medewerkers." Het overleg kan nu alleen nog vlot getrokken worden, als Flora Holland op formele wijze de eisen van de bonden honoreert.

FloraHolland blijft bij zijn standpunt, dat de eisen van de vakbonden onrealistisch zijn en leiden tot meer boventallige medewerkers. Daarom kunnen wij als coöperatie niet ingaan op het gestelde ultimatum dat vandaag om twaalf uur afliep.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.