Bijgewerkt: 18 mei 2024

Massale uittocht meivakantie begint op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
21-04-2008

Vrijdag 25 april 2008 start de meivakantie in Nederland en dit betekent dat het druk wordt op Schiphol. Recorddrukte wordt verwacht op vrijdag 25 april met 62.000 vertrekkende passagiers. In totaal reizen er die dag bijna 171.000 passagiers via Schiphol; dit zijn bijna 4.000 passagiers meer dan op de drukste dag van de meivakantie in 2007, (27 april, 167.000 passagiers).

Reisadvies

Amsterdam Airport Schiphol adviseert reizigers in de meivakantie op tijd naar Schiphol te komen en rekening te houden met langere wachttijden. Passagiers kunnen deze tijd beperken door thuis via internet in te checken of gebruik te maken van de talrijke self-service check-in kiosken op Schiphol. Privium leden kunnen de grenscontrole door met behulp van een irisscan, wat veel tijdwinst oplevert ten opzichte van de handmatige paspoortcontrole. Voor meer informatie over de voordelen van het Privium lidmaatschap: www.schiphol.nl/privium.

Startbaan Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Startbaan op Schiphol


transavia.com

Reizigers die vliegen met transavia.com dienen de komende tijd in vertrekhal 3 in te checken in plaats van in vertrekhal 1. Voor bestemmingen naar Schengen landen zullen de passagiers via vertrekhal 1 door de security controle gaan. Passagiers met een niet Schengen bestemming kunnen via vertrekhal 3 de paspoortcontrole passeren.

See Buy Fly

Alles wat achter de paspoortcontrole gekocht wordt, mag mee het vliegtuig in. Ook drank, parfum en make-up. De winkeliers verpakken deze aankopen volgens de veiligheidsregels in een speciale See Buy Fly tas die wordt verzegeld.

EU-regels handbagage

De reiziger wordt geadviseerd vloeistoffen en gels die hij niet direct in het vliegtuig nodig heeft, in de ruimbagage te stoppen. Van huis meegebrachte vloeistoffen en gels mogen alleen mee in de handbagage als de verpakking niet groter is dan 100 ml en zij passen in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje met een inhoud van maximaal 1 liter. Per persoon is 1 zakje toegestaan. Onder vloeistoffen en gels worden naast vloeistoffen zoals water ook make-up gerekend zoals mascara, crèmes en lipgloss.

Uitbreiding securitylanes

Om de wachtrijen bij de securitycontroles bij vertrekhal 1 (Schengenlanden) zoveel mogelijk te beperken heeft Amsterdam Airport Schiphol de securitylanes bij vertrekhal 1 uitgebreid van 8 naar 10.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.