Bijgewerkt: 18 mei 2024

Massale steun voor meer veiligheid op internet

Nieuws -> Internet

Bron: Consumentenbond
19-04-2006

Meer dan 10.000 mensen hebben hun handtekening gezet onder de petitie van de Consumentenbond voor veilige digitale producten en diensten. In deze petitie eist de bond dat beveiliging een standaard onderdeel wordt van het aanbod, net als autogordels in een auto.

Moeilijk

Consumenten worden steeds meer geconfronteerd met veiligheidsproblemen, op de eigen computer met internetaansluiting én bij internetdomeinen. Maar het is voor een leek moeilijk zich (goed) te beveiligen. Bijvoorbeeld, het configureren van een beveiligingspakket is lastig, de kwaliteit van die software loopt zeer uiteen en verandert steeds weer, en bedrijven creëren zelf problemen met veiligheid.

Standaard

De Consumentenbond vindt dat computerleveranciers, internetproviders en dienstenaanbieders op internet veilige producten en diensten moeten leveren. Dat betekent concreet dat consumenten niet meer zelf hun beveiliging moeten aanschaffen en instellen, maar dat die beveiliging een standaard onderdeel is van het product of de dienst. Net als bij autogordels in een auto. Woensdag 19 april heeft de bond daarvoor gepleit bij de Tweede Kamer en bij allerlei betrokken partijen tijdens de start van de overheidscampagne ‘Digibewust'.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.