Bijgewerkt: 22 mei 2022

Martinez Chocolade viert bouw van nieuwe vestiging aan de Meerlandenweg

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-04-2022

Op uitnodiging van Martin Stam directeur van Martinez Chocolade nam Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken op maandag 25 april 2022 een kijkje bij de in aanbouw zijnde vestiging van Martinez op Bedrijventerrein Amstelveen-Zuid (BTAZ) aan de Meerlandenweg 59. Het bedrijf verhuist op termijn van bedrijventerrein Legmeer naar de nieuwe locatie langs de N201.

Samen met personeel en familie vierde Martin Stam, directeur van de chocoladefabriek, de bouw van het nieuwe bedrijfspand. Op de locatie van BTAZ is naast uitbreiding van de productielijnen ook opslag van chocolade mogelijk.

De huidige vestiging op bedrijventerrein Legmeer kan mogelijk plaatsmaken voor woningen. Stam gaf tijdens het bezoek kort en vol trots de geschiedenis van het bedrijf weer dat ooit gestart is door zijn oma. Inmiddels is de derde generatie actief in het familiebedrijf.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken en Martin Stam directeur van Martinez Chocolade met familieleden en personeel tijdens de feestdag op het terrein van de aanbouw zijnde vestiging van Martinez aan de Meerlandenweg 59 op maandag 25 april 2022


Sociale werkplaatsen. Wethouder Floor Gordon: 'Martin Stam is een rasechte Amstelvener met een echt Amstelveens bedrijf en hij onderneemt bovendien maatschappelijk verantwoord. Zijn plan voor nieuwbouw langs de N201 dateert al van enige tijd geleden. We konden vooruitlopend op het definitieve bestemmingsplan alvast een omgevingsvergunning verlenen en behouden zo het bedrijf voor Amstelveen.' Stam vertelde dat de productie van chocolade geautomatiseerd is, maar het vullen van een aantal verpakkingen zoals doosjes niet. Dat werk is grotendeels uitbesteed aan sociale werkplaatsen in heel Nederland. Het gaat om 18 werkplaatsen van waaruit de verpakte chocola verder gedistribueerd wordt.

De nieuwe vestiging van Martinez kan naar verwachting in 2023 in productie zijn. Het pand wordt zo duurzaam mogelijk en krijgt 10.000 zonnepanelen, die zo veel mogelijk uit het zicht vanaf de N201 op het dak komen. Het bedrijventerrein, aan de noord- en zuidkant van de provinciale weg tussen de Zijdelweg en bedrijventerrein De Loeten, biedt onder meer plek aan bedrijven die willen vertrekken van het oude bedrijventerrein Legmeer. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van Legmeer tot een gemengd woon-werkgebied.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.