Bijgewerkt: 18 juni 2024

Marnix Busstra's Old School Band treedt op in wijkcentrum Alleman

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
18-05-2015

Deze deep-groovy band rondom gitarist/componist Marnix Busstra is ontstaan vanuit het succesvolle project 'Ode to Sco'. Hierin bracht deze bezetting een eerbetoon aan wellicht de meest invloedrijke en veelzijdige jazzgitarist van de laatste 30 jaar, de onvolprezen grootmeester John Scofield. Geïnspireerd door een reeks concerten onder die noemer en met deze bezetting in gedachten is Marnix Busstra achter de schrijftafel gaan zitten en componeerde hij een stapel gloednieuw materiaal. Daarbij rekening houdend met de sound en virtuositeit van zijn muzikanten.

Kenmerkend voor het geluid van deze band is het funky jazzaccent van organist/toetsenist Eric van de Bovenkamp. Dit vermengt met  diep geavanceerde grooves van de ritmesectie bestaande uit bassist Norbert Sollewijn-Gelpke en drummer Mark Stoop heeft, tezamen met de eigenzinnige manier van soleren van gitarist Marnix Busstra, geresulteerd in de typisch ‘eigen sound’ van de band.Uitgangspunt van de muziek is het ‘samen op avontuur gaan’ vanuit een diepe groove en een, ‘compositorisch’ sterke basis. En wel op een manier waarin het publiek wordt geïnspireerd om het avontuur mee te maken en van de ene belevenis naar de andere wordt meegenomen. Kortom, een bluesy kind of jazz met een funky touch, maar wel van het hoogste niveau!

Marnix Studeerde jazzgitaar op het conservatorium van Amsterdam en zijn reislustige aard en muzikale interesse bracht hem naar vele uithoeken van de wereld. Inmiddels 20 jaar later is hij een all-rounder in vele gitaarstijlen en bespeelt hij ook de ‘Irish Bouzouki’ en ‘Indian Sitar’. Dat ook de blues hem niet vreemd is mag uit bovenstaande blijken. Een leuke afsluiting van het Blues seizoen om de diverse stijlen met elkaar te verbinden!! Kenmerk: Het is funky, is jazzy, is bluesy, is inspirerend, en……. verbazingwekkend!!

De band bestaat uit: Marnix Busstra – gitaar, Eric van de Bovenkamp – toetsen(orgel), Norbert Sollewijn Gelpke – basgitaar, Mark Stoop – drums. Locatie optreden: Wijkcentrum Alleman Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen  - vrijdag 22 mei 2015 van 20.00 tot 23.00 uur. BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net Bereikbaarheid: tel. 020 6453945 - Wijkcentrum Alleman is te bereiken met tram 5 en metro 51 – halte Onderuit. Op de Oranjebaan stopt buslijn 356 en 175 en buslijn 487 stopt Olympialaan - Halte Lien Gisolf. Naast het wijkcentrum is er ruime parkeergelegenheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.