Bijgewerkt: 28 maart 2024

Marijn van Ballegooijen is de lijsttrekker van PvdA-Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: Marijn van Ballegooijen
04-11-2021

De leden van de PvdA-Amstelveen hebben hun kandidatenlijst vastgesteld. Wethouder Marijn van Ballegooijen (44) wordt lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Marijn van Ballegooijen: 'Drie jaar geleden ben ik naar Amstelveen verhuisd als wethouder, en ik ben enorm van de Amstelveners gaan houden. Vooral hoe onze mensen naar elkaar hebben omgekeken tijdens de coronacrisis was hartverwarmend. Maar ik zie ook dat te veel mensen afschuwelijk in de problemen komen door de woningnood, door wachtlijsten in de zorg of door schulden. We moeten meer voor hen doen.'

Foto Amstelveen
(Foto PvdA-Amstelveen - 2021)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Werk en Inkomen


Op plek 2 van de lijst staat fractievoorzitter Esther Veenboer, die wordt geroemd om haar jarenlange ervaring in de gemeentepolitiek en leidinggevende kwaliteiten. Raadslid Arnout van den Bosch keert terug op plek 3. De kandidaatstellingscommissie noemt Arnout van den Bosch een groot talent met een scherp oog voor sociaal onrecht en een warm hart voor sociale woningbouw en goed openbaar vervoer.

Plek 4 wordt ingenomen door nieuwkomer Rosalie Bouwman. Rosalie Bouwman wil de politiek in om te zorgen voor een sociale stad, waarin bewoners die pech hebben in het leven een tweede kans krijgen. De lijst vervolgt met huidig burgerraadslid Guy Muller op plek 5, op 6 huidig bestuursvoorzitter Anna Kaal, op 7 nieuwkomer Maher Shehna, op 8 huidig burgerraadslid Dick Loos en op 9 nieuwkomer Liesbeth Gamadia. De lijst zal nog verder worden aangevuld met lijstduwers.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.