Bijgewerkt: 18 juni 2024

Mannen beboet voor rijden op strand met quad

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Fryslân
01-10-2012

BUREN - De politie heeft zondagmiddag 30 september 2012 op het strand van Ameland nabij de Oerd twee mannen op een quad een bekeuring gegeven voor rijden op het strand. Een 48-jarige inwoner van Amstelveen en een 43-jarige inwoner van Alkmaar waren eerder die middag al door surveillerende agenten aangesproken op het strand bij Nes.


Grotere kaart weergeven Oerduinen op het waddeneiland Ameland

Ook toen reden ze met een quad over het strand. Aangezien dit niet is toegestaan, kregen ze het verzoek om het strand te verlaten. Dit deden de twee, maar later die middag werden ze wederom op het strand aangetroffen. De agenten schreven een bekeuring uit. Het duo gaf aan, dat het voor hen altijd al een jongensdroom was geweest om ooit op het strand te rijden.

Quad?

Een all-terrain vehicle (ATV), ook wel bekend als een quad, driewieler of vierwieler, gedefinieerd als een voertuig, dat op lage druk banden rijdt. Zoals de naam al impliceert, is het ontworpen om op grote verscheidenheid van terreinen te gebruiken. Veel quads zijn gemaakt om over ruig terrein te kunnen rijden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.