Bijgewerkt: 5 juni 2023

Man is aangehouden voor handel in drugs in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amstelveen
27-07-2020

'Op donderdag 23 juli 2020 reed een voertuig langs een van onze ANPR-camera’s*. Vanwege het rijden met een mogelijk ingevorderd rijbewijs gaf de camera een attentiesignaal aan alle collega’s in Amstelveen. Een motorrijder van ons team zag de auto rijden over de Beneluxbaan en gaf hem een stopteken.' - meldt de Politie Amstelveen op Facebook.

Ter controle werd aan de bestuurder zijn rij- en kentekenbewijs gevraagd. Hij wilde niet aan deze controle meewerken en vroeg constant waarom hij werd gecontroleerd. Nadat hem dit (meerdere malen) is uitgelegd vorderde onze collega zijn identiteitsbewijs te tonen. Ook hier voldeed de man niet aan. Daarom werd hij aangehouden.

Foto Amstelveen
(Foto Politie Amstelveen - 2020)

De in beslag genomen voorraad drugs


Tijdens de aanhouding probeerde de man spullen in zijn auto te verplaatsen en zijn raam dicht te doen. Dit kon gelukkig worden voorkomen. Omdat onze collega alleen was en duidelijk was dat de bestuurder niet meewerkte kwam zelfs een hulpvaardige burger zijn hulp aanbieden, bedankt daarvoor! Uiteindelijk kon de man worden geboeid en werd er een fouillering uitgevoerd. In een van zijn zakken zat een plastic zakje met daarin de inhoud die je op de foto ziet.

Hierop is de man ook aangehouden voor handel in harddrugs. Voordat hij werd vervoerd naar het cellencomplex werd ook een speekseltest afgenomen. Deze reageerde ‘positief’ op de aanwezigheid van cocaïne in zijn lichaam. Hierop is de verdachte direct aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Het resultaat van een afgenomen bloedtest zal later uitwijzen of hij echt onder invloed achter het stuur zat. Na verhoor en verder onderzoek is de verdachte ’s avonds laat weer heengezonden. Het onderzoek naar hem loopt nog verder. De Officier van Justitie zal daarna een gepaste straf eisen….

* Automatische nummerplaatherkenning (ANPR= Automatic number-plate recognition) is een technologie die gebruik maakt van optische tekenherkenning op afbeeldingen om kentekenplaten te lezen en zo gegevens over de locatie van het voertuig te creëren. Het kan gebruik maken van bestaande gesloten televisiecircuits, handhavingscamera's of camera's die speciaal voor deze taak zijn ontworpen. ANPR wordt door politiediensten over de hele wereld gebruikt voor wetshandhavingsdoeleinden, onder meer om te controleren of een voertuig geregistreerd is of een vergunning heeft.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.