Bijgewerkt: 27 mei 2024

Man in Amstelveen aangehouden voor bezit nepvuurwapen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
26-09-2022

Veel politie op de been in onze wijk op zaterdagmiddag 24 september 2022. Na een melding over een gewapende man die een woning aan de Camera Obscuralaan binnen zou zijn gegaan, ontstond het vermoeden dat er mogelijke sprake was van een woningoverval. Een ernstige zaak, zeker omdat er door de melder gesproken werd over een vuurwapen – meldt het Politie Basisteam Amstelveen op hun Facebook pagina.

Foto Amstelveen
(Foto Politie NL - 2022)


Nadat we de betreffende woning hadden betreden, werd duidelijk dat de vork – gelukkig – toch iets anders in de steel zat. De gewapende man bleek in de woning thuis te horen en zijn vuurwapen niet echt. Maar dat vuurwapen was wel nogal lastig van een ‘echte’ te onderscheiden, bekijk de foto zelf maar eens goed, en de man is wel aangehouden.

Wij waarschuwen geregeld voor het gevaar van met nepwapens de straat op gaan. Veel van die wapens zijn namelijk net echt. Mensen voelen zich erdoor bedreigd en waarschuwen dan logischerwijs de politie. Agenten zien ook het verschil niet en nemen het zekere voor het onzekere. Zij benaderen je met een getrokken vuurwapen en als je, misschien uit angst of paniek, iets onverwachts doet, kan de politie een schot lossen. Wist je dat je zelfs een strafblad kunt krijgen als je met een nepwapen over straat loopt?Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.