Bijgewerkt: 25 mei 2024

Man aangehouden in Amstelveen na melding verdacht pakketje

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
28-03-2024

Een hoop commotie en hulpverleningsdiensten en voertuigen rondom het Stadshart Amstelveen op donderdagmiddag 28 maart 2024. Hieronder lees je waarom...

Rond 13.00 uur kwam de melding binnen dat er op Schiphol iemand met een verdacht pakketje, mogelijk een explosief, in een Connexxion-bus zou zijn gestapt. Op basis van de aard van de melding en melder werd er direct opgeschaald en vanuit de meldkamer verschillende politie-eenheden gealarmeerd en aangestuurd. Onder andere de politiehelikopter hield continue zicht op de bus. Na contact met de buschauffeur is de bus op de bushalte aan Meander in Amstelveen stilgezet. Samen met collega's van omliggende basisteams hebben wij de omgeving ruim afgezet.

Foto Amstelveen
(Foto Politie NL - 2024)

De politie heeft een man 67 jaar uit Den Haag aangehouden in Amstelveen

Er was een signalement van de verdachte bekend. Op basis van dit signalement kon de verdachte in de bus worden gelokaliseerd. Alle inzittenden zijn vervolgens uit de bus gepraat en bij het verlaten van de bus is de verdachte aangehouden door het arrestatieteam. Nadat alle inzittenden de bus hadden verlaten, onderzochten specialistische eenheden de bus en troffen daarbij het verdachte pakketje aan. Het bleek niet om een explosief te gaan. De aangehouden man, 67 jaar uit Den Haag, blijft verdachte in de zaak en zal worden verhoord.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.