Bijgewerkt: 18 juni 2024

Malware detectie in Firefox wordt verbeterd

Nieuws -> Internet

Bron: Mozilla Security Blog
28-07-2014

Jarenlang heeft de internetbrowser Firefox de Safe Browsing diagnostiek service van Google's phishing en malware bescherming gebruikt om te voorkomen, dat u per ongeluk een bezoek aan gevaarlijke websites bracht. Deze beschermingsfunctie werkt nu verder met het controleren van de sites die u bezoekt - meldt Mozilla Security Blog.

Firefox bevat een ingebouwde phishing en malware bescherming om u te helpen veilig online te zijn. Deze functies gaan u waarschuwen, wanneer een pagina die u bezoekt is gemeld als een webvervalsing van een legitieme website (ook wel 'phishing' pagina genoemd), of als een website een aanval probeert te uitvoeren om in uw computer in te breken.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2014)

Beveiligingsopties in Firefox. Deze opties zijn via het Extra menu te bereiken


Tot voor kort hebben we toegang gehad tot lijsten van de gerapporteerde kwaadaardige websites, nu gaat de Safe Browsing-service kwaadaardige en ook gedownloade bestanden monitoren. De nieuwste versie van Firefox nr. 31 (sinds 22 juli 2014 beschikbaar) zal u beschermen tegen meer malware door het vergelijken van bestanden die u downloadt tegen deze lijsten van schadelijke bestanden en het blokkeren van hun infecties op uw systeem. De volgende versie van Firefox (in september 2014) voorkomt, dat nog meer kwaadaardige downloads op Windows actief kunnen worden. Kijk ook rond op deze pagina, waar uw Mozilla plug-ins kunt controleren: Plug-in chek

Wat is een plug-in?

-Plug-ins zorgen voor ondersteuning van video’s, animatie en spellen.

-Ze zijn gebouwd buiten Firefox door verschillende software bedrijven zoals Adobe Systems en Apple.

-Plug-ins worden niet altijd automatisch bijgewerkt.

Waarom moet ik mijn plug-ins bijwerken?

-Oude plug-ins kunnen het browsen verstoren en uw tijd verspillen.

-Oude plug-ins verhogen het risico op aanvallen door malware, virussen en andere beveiligingsdreigingen.

-Bijgewerkte plug-ins bevatten verbeteringen die het internet beter en veiliger voor u maken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.