Bijgewerkt: 26 september 2023

Magische Kerstfeest op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
15-12-2010

Schiphol viert vakantiedrukte met onverwacht en verrassend entertainment

Vrijdag 17 december 2010 begint de kerstvakantie in Nederland. Traditiegetrouw is er op Schiphol dit jaar weer kerstentertainment en gaan horecapunten op meerdere locaties eerder open. Dit jaar wordt de passagier extra verrast met onverwacht entertainment.

Kerstentertainment

De gehele week van vrijdag 17 tot en met zondag 26 december is er divers kerstentertainment voor en achter de paspoortcontrole op Schiphol. Een ijskoningin, wensfeeën en Kerstmannen die cadeautjes uitdelen, de passagier komt ze allemaal tegen.

Extra dit jaar is onverwacht en verrassend entertainment: vier verschillende flashmobs zullen spectaculair uit het niets verschijnen. Daarbij zijn hiphop tot meer orkestrale klanten te horen. De cast is divers: stewardessen, schoonmakers, piloten, kelners en reizigers blijken ineens de sterren van de hemel te zingen en te dansen.

Op 16 en 17 december hangt bovendien de liefde in de lucht: in de All you need is love kerstuitzending die op Schiphol opgenomen wordt, vindt een spectaculaire kerst flashmob plaats. De kerstuitzending wordt op kerstavond, 24 december, uitgezonden.

Deze week kunnen de passagiers al in de kerststemming komen en genieten van mini-optredens van VONDER & BLOOM, een Amsterdams singer-songwriter duo bestaande uit Nina Ebbenhout (zang, piano) en Caroline Ouwendijk (zang, gitaar). Zij treden op tot en met 17 december.


Welkom op Schiphol

Heel Schiphol is volledig in kerstsferen gehuld met als thema It's a magic Christmas. Dat begint al op de parkeerterreinen waar kerstverlichting en decoratie is aangebracht. In de terminal zijn er honderden kerstbomen en grootschalige kerstdecoraties. In Vertrekhal 3 heet een enorm rendierhoofd van 6 bij 20 meter groot en in totaal 16.200 led kerstlampjes de passagiers welkom. In Lounge 2 is een volledige miniatuurversie van de elfstedentocht opgesteld.

Extra horecapunten

Voor de vroeg vertrekkende passagier wordt een aantal horecapunten eerder geopend. In alle lounges en op alle pieren zijn diverse koffieverkooppunten extra vroeg geopend om alle vertrekkende passagiers te bedienen met een vers kopje koffie en een broodje. Ook hebben diverse horecagelegenheden, waaronder de vier Starbucks op Schiphol, een speciaal kerstassortiment met verschillende aanbiedingen, zoals porseleinen kerstmokken en kerstspeculaas.

Drukke dagen

Naar verwachting reizen er dit weekend 350.000 passagiers via Schiphol (vertrekkend, aankomend, overstappend). Vrijdag 17 december is de drukste dag met zo'n 125.000 passagiers.

Reisadvies

Schiphol adviseert reizigers in deze periode op tijd naar Schiphol te komen. Passagiers die reizen met de KLM worden verzocht drie uur van tevoren aanwezig te zijn. Passagiers kunnen hun reis- en inchecktijd beperken door thuis via internet in te checken of gebruik te maken van de talrijke self-service check-in desks op de luchthaven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.