Bijgewerkt: 30 september 2023

Maatregelen om extreme drukte in Stadhart Amstelveen te voorkomen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
03-12-2020

De gemeente Amstelveen doet een dringende oproep aan inwoners om zoveel mogelijk op donderdag en vrijdag al inkopen te doen en drukte in het weekend te vermijden. Daarbij neemt de gemeente samen met Unibail-Rodamco-Westfield, eigenaar van het Stadshart Amstelveen, dit weekend maatregelen om extreme drukte in het winkelcentrum Stadshart te voorkomen. Aanleiding is de enorme drukte in veel winkelgebieden in ons land afgelopen weekend, waardoor mensen onvoldoende afstand van elkaar hielden. Ook in het Amstelveense Stadshart was het druk.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

De metershoge Kerstbeer met de honderden LED-lampjes is weer te bewonderen in het Binnenhof van het winkelcentrum Stadshart Amstelveen


Extra toezicht. Met looproutes in het winkelcentrum, deurbeleid bij de winkels en de mondkapjesplicht kunnen bezoekers op normale dagen veilig en met voldoende afstand winkelen. Met drukte voor de feestdagen komen er teveel mensen tegelijk en wordt 1,5 m afstand houden lastiger. Naast extra beveiligers van Unibail Rodamco zetten de gemeente en Unibail-Rodamco-Westfield dit weekend hostesses in het Stadshart in om er op toe te zien dat mensen voldoende afstand houden en een mondkapje dragen. Zij spreken bezoekers erop aan als zij zich niet aan de coronamaatregelen houden. Ook gemeentelijke handhavers en politie houden toezicht in Stadshart.

Oproep

De gemeente doet een dringende oproep aan inwoners om zoveel mogelijk op donderdag en vrijdag al inkopen te doen. Daarnaast geeft de gemeente nog een aantal tips om veilig en verstandig te winkelen:

-Ga vroeg in de ochtend. Tussen 10 en 12 uur is het rustiger en zijn ook de rijen minder lang;-Kom alleen;-Vermijd drukke plekken;-Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes zoals winkels en het winkelcentrum (verplicht sinds 1 december 2020).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.