Bijgewerkt: 18 mei 2024

Maarten Zwaan grote winnaar Voetbalgala 2012

Nieuws -> Sport

Bron: Sport Amstelveen
27-05-2012

Maarten Zwaan was op donderdagavond 24 mei 2012 de grote winnaar bij het door SportAmstelveen georganiseerde 2e Amstelveense VoetbalGala. De aanvaller van NFC pakte maar liefst drie hoofdprijzen: die van de 'Beste Aanvaller', topscorer en 'Voetballer van het Jaar'.

voetbalgala Amstelveen
(Foto Sirous Kavehercy, SirousFotografie.nl )

John Bosman (l) met de winnaar Maarten Zwaan van de 'John Bosman Award'


Robin Visser (RODA ’23) werd uitgroepen tot beste keeper van het afgelopen seizoen. Als beste verdediger kwam Joris van Ooijen (AmstelveenHeemraad) uit de bus. Beste middenvelder werd Bart Zoet van RKAVIC. Tot beste coach werd Maurice Kuijper uitgeroepen. De pas 31-jarige trainer/coach, voor het eerst dit seizoen hoofdverantwoordelijk bij AMVJ, presteerde het om met de promovendus als derde in de tweede klasse te finishen en zo dus nacompetitie te halen. Zijn middenvelder Chris Boer ontving dre prijs als ‘Talent van het Jaar’.

voetbalgala Amstelveen
(Foto Sirous Kavehercy, SirousFotografie.nl )

De drie topscorers van het seizoen 2011-2012 van alle zondagelftallen uit Amstelveen en Ouderkerk met vlnr.: Arabi El Abdessadak (brons), Joe Trompert (goud) en Tim Steij (zilver). Helemaal rechts profvoetballer Robbert Schilder (NAC), die ooit bij AmstelveenHeemraad en NFC voetbaldeOok de topscorers van het afgelopen seizoen werden natuurlijk uitgebreid in de bloemetjes gezet. Joe Trompert pakte daar dit jaar dan eindelijk zijn zo geliefde hoofdprijs (bij de zondagelftallen), waar hij bij de eerste aflevering van het VoetbalGala nog Tim Steij voor moest laten gaan. Nu waren de rollen omgedraaid. Tot 'Club van het Jaar' werd Sporting Martinus uitgeroepen.

Maarten Zwaan werd dus de kanibaal van de avond. Hij won (samen met Rutger Baas van Ouderkerk) de gouden schoen als topscorer van alle zaterdag standaardelftallen. Ook werd de 24-jarige NFC-er uitgeroepen tot beste aanvaller.

De absolute hoofdprijs, de John Bosman Award, kreeg hij echter uit handen van de beste voetballer die Amstelveen ooit heeft gekend, John Bosman. Zwaan had van de aanwezigen absoluut de meeste stemmen ontvangen.

Toch gaf de mening van de vakjury dit keer percentueel de doorslag. Zwaan eindigde voor Bart Zoet (tweede) en Joe Trompert (derde). Zwaan beduusd: “Dit is geweldig. Wat moet ik zeggen? Het is allemaal wat onwerkelijk.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.