Bijgewerkt: 19 mei 2024

Maand van het 'Aangepast Sporten' in de provincie Noord-Holland

Nieuws -> Sport

Bron: Sportservice Noord-Holland
26-08-2014

Sport is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. Sportservice Noord-Holland besteedt in september 2014 extra aandacht aan het aangepast sporten. Deze maand is uitgeroepen tot de ‘Maand van het Aangepast Sporten’. Aan het begin van het nieuwe sportseizoen kunnen (potentiële) sporters kennismaken met vele verschillende sportmogelijkheden voor mensen met een beperking.

Sport is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Ook staat sport als doel en als middel hoog genoteerd op de politieke agenda van zowel de landelijke, als de lokale politiek. Toch betekent dit niet, dat iedereen de weg al weet te vinden in de sportwereld. Vaak is de weg naar de lokale vereniging wel bekend, maar wat als je door een beperking niet terecht kan bij die vereniging, of als meer begeleiding noodzakelijk is? Houdt het dan op? Nee, gelukkig niet! Er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van aangepast sporten.

Daarom heeft Sportservice Noord-Holland de ‘Maand van het Aangepast Sporten’ in het leven geroepen. Tijdens deze maand worden diverse activiteiten georganiseerd om mensen (met een beperking) op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende sportmogelijkheden.

Foto Amstelveen
(Foto Sportservice Noord-Holland - 2014)

Aangepast tennissen


Activiteiten in Amstel en Meerlanden

In de regio Amstel en Meerlanden organiseren verschillende verenigingen een activiteit. Zo kunt u vrijblijvend deelnemen aan:

-Baanloop bij AV Haarlemmermeer op voor kinderen en jongeren met een verstandelijk beperking en of autisme.

-G-run bij de Haarlemmermeer Run op 7 september in Hoofddorp, voor iedereen die niet aan de reguliere run meekunnen doen. (geen rolstoelen toegestaan)

-Open training G-hockey bij Myra in Amstelveen voor kinderen met een verstandelijke beperking

-Meedoen met LG-hockey bij AH&BC voor jongeren van 7 – 18 jaar met een lichamelijke of chronische beperking.

-Meedoen met rolstoeldansen bij Rolstoeldansen Amstelveen voor iedereen die kennis wilt maken met rolstoeldansen.

-Clinic rolstoeltennis bij Stichting Rolstoeltennis Badhoevedorp voor iedereen die kennis wil maken met rolstoeltennis.

-Open training G-voetbal bij SV Overbos in Hoofddorp, voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking

-Meedoen met G-voetbal bij VV Amstelveen Heemraad, voor kinderen tot 16 jaar met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

-Open training Judo bij Judo Ryu Kensui in De Kwakel, voor jongeren met een verstandelijke en/of visuele beperking

-Open training G-turnen bij SV Pax voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar

-Meedoen met G-tennis bij TV Smash voor mensen met een verstandelijke beperking.

-Seniorenfitness bij Fysiotherapie Berendes voor 50+ met een verstandelijke, of lichamelijk beperking.

Het volledige overzicht van en meer informatie over alle activiteiten tijdens de Maand van het Aangepast Sporten is te vinden op onze website: www.aangepastsporten.info . Daarnaast bestaat het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder Amstel en Uithoorn en Sportservice Noord-Holland dit jaar (2014) 10 jaar.

De afgelopen 10 jaar zijn verschillende regiomedewerkers hard bezig geweest met het promoten en opzetten van aangepast sporten in Amstel en Meerlanden. En niet zonder resultaat: op dit moment zijn er 120 verenigingen met een aanbod voor het aangepast sporten, wordt jaarlijks aan zo'n 500 tot 1000 mensen advies gegeven over hun sportmogelijkheden en krijgen inwoners uit de hele regio informatie over het aangepast sporten via de (sociale) media. Op 30 september 2014 zal met de gemeenten en andere genodigde betrokkenen dit 10-jarig bestaan worden gevierd.

Ook in de andere regio’s wordt genoeg georganiseerd. Een aan te raden activiteit voor kinderen met een beperking is een bezoek aan de Open Dag van de Johan Cruijff Foundation op 10 september in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Volop mogelijkheden om het nieuwe sportseizoen goed te starten. Kijk op de website voor meer informatie en het complete overzicht van de activiteiten die plaatsvinden in de Maand van het Aangepast Sporten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.