Bijgewerkt: 25 juni 2024

Maak kennis met Microsoft 365 Copiloot

Nieuws -> Technologie

Bron: Microsoft Blog
18-03-2023

Mensen zijn vastbesloten om te dromen, te creëren, te innoveren. Ieder van ons probeert werk te doen dat ons een doel geeft - een geweldige roman schrijven, een ontdekking doen, sterke gemeenschappen opbouwen, voor de zieken zorgen. De drang om verbinding te maken met de kern van ons werk leeft in ons allemaal. Maar tegenwoordig besteden we te veel tijd aan taken die onze tijd, creativiteit en energie opslokken. Om weer verbinding te maken met de ziel van ons werk, hebben we niet alleen een betere manier nodig om dezelfde dingen te doen. We hebben een geheel nieuwe manier van werken nodig.

Vandaag brengen we de kracht van de volgende generatie AI aan het werk. Maak kennis met Microsoft 365 Copilot — uw copiloot voor op het werk. Het combineert de kracht van grote taalmodellen (LLM's) met uw gegevens in de Microsoft Graph en de Microsoft 365-apps om uw woorden om te zetten in de krachtigste productiviteitstool ter wereld.

'Vandaag markeert de volgende grote stap in de evolutie van hoe we omgaan met computers, die de manier waarop we werken fundamenteel zal veranderen en een nieuwe golf van productiviteitsgroei zal ontketenen' - aldus Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft. 'Met onze nieuwe copiloot voor werk geven we mensen meer keuzevrijheid en maken we technologie toegankelijker via de meest universele interface: natuurlijke taal.'

Copilot is op twee manieren geïntegreerd in Microsoft 365. Het werkt naast je, ingebed in de Microsoft 365-apps die je elke dag gebruikt - Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en meer - om creativiteit de vrije loop te laten, productiviteit te ontgrendelen en vaardigheden te verbeteren. Vandaag kondigen we ook een geheel nieuwe ervaring aan: Business Chat. Business Chat werkt in de LLM, de Microsoft 365-apps en uw gegevens - uw agenda, e-mails, chats, documenten, vergaderingen en contacten - om dingen te doen die u nog nooit eerder hebt kunnen doen. U kunt het in natuurlijke taal vragen, zoals "Vertel mijn team hoe we de productstrategie hebben bijgewerkt", en het genereert een statusupdate op basis van de ochtendvergaderingen, e-mails en chatgesprekken.

Foto Amstelveen
(Bron YouTube - 2023)

Satya Narayana Nadella (1967) is een Indiaas-Amerikaanse zakenman. Hij is de uitvoerend voorzitter en CEO van Microsoft. Voordat hij CEO werd, was hij Executive Vice President van de cloud- en enterprise-groep van Microsoft, verantwoordelijk voor het bouwen en beheren van de computerplatforms van het bedrijf

Met Copilot heb je altijd de controle. U beslist wat u bewaart, aanpast of weggooit. Je kunt nu creatiever zijn in Word, analytischer in Excel, expressiever in PowerPoint, productiever in Outlook en meer samenwerken in Teams.

Microsoft 365 Copilot transformeert werk op drie manieren: Ontketen creativiteit. Met Copilot in Word kunt u het creatieve proces een vliegende start geven, zodat u nooit meer met een schone lei begint. Copilot geeft u een eerste concept om te bewerken en te herhalen - u bespaart uren aan schrijf-, sourcing- en bewerkingstijd. Soms heeft Copilot gelijk, soms heeft Copilot het bij het verkeerde eind, maar het zal u altijd verder helpen. Jij als auteur hebt altijd de touwtjes in handen, drijft je unieke ideeën naar voren en spoort Copilot aan om in te korten, te herschrijven of feedback te geven. Met Copilot in PowerPoint kunt u met een eenvoudige prompt prachtige presentaties maken door relevante inhoud toe te voegen uit een document dat u vorige week of vorig jaar hebt gemaakt. En met Copilot in Excel kun je binnen enkele seconden trends analyseren en professioneel ogende datavisualisaties maken.Ontgrendel productiviteit. We willen ons allemaal concentreren op de 20% van ons werk die er echt toe doet, maar 80% van onze tijd gaat op aan druk werk dat ons vastloopt. Copiloot verlicht de last. Van het samenvatten van lange e-mailthreads tot het snel opstellen van voorgestelde antwoorden, Copilot in Outlook helpt je om je inbox binnen enkele minuten leeg te maken in plaats van uren. En elke vergadering is een productieve vergadering met Copilot in Teams. Het kan de belangrijkste discussiepunten samenvatten - inclusief wie wat zei en waar mensen op één lijn zitten en waar ze het niet mee eens zijn - en actiepunten voorstellen, allemaal in realtime tijdens een vergadering. En met Copilot in Power Platform kan iedereen repetitieve taken automatiseren, chatbots maken en binnen enkele minuten van idee naar werkende app gaan. Uit GitHub-gegevens blijkt dat Copilot belooft productiviteit voor iedereen te ontgrendelen. Van de ontwikkelaars die GitHub Copilot gebruiken, zegt 88% dat ze productiever zijn, 74% zegt dat ze zich kunnen concentreren op werk dat meer voldoening geeft en 77% zegt dat het hen helpt minder tijd te besteden aan het zoeken naar informatie of voorbeelden.

Maar Copilot verhoogt niet alleen de individuele productiviteit. Het creëert een nieuw kennismodel voor elke organisatie - gebruikmakend van het enorme reservoir aan gegevens en inzichten dat vandaag grotendeels ontoegankelijk en onaangeboord ligt. Business Chat werkt met al uw bedrijfsgegevens en apps om de informatie en inzichten die u nodig hebt uit een zee van gegevens naar boven te halen, zodat kennis vrijelijk door de organisatie stroomt, waardoor u kostbare tijd bespaart bij het zoeken naar antwoorden. U krijgt toegang tot Business Chat via Microsoft 365.com, via Bing als u bent aangemeld met uw werkaccount of via Teams.

Vaardigheden op een hoger niveau. Copilot maakt je beter in waar je goed in bent en laat je snel onder de knie krijgen wat je nog moet leren. De gemiddelde persoon gebruikt slechts een handvol opdrachten, zoals 'een dia animeren' of 'een tabel invoegen', van de duizenden die beschikbaar zijn in Microsoft 365. Nu wordt al die rijke functionaliteit ontgrendeld met alleen natuurlijke taal. En dit is nog maar het begin.

Copilot zal de manier, waarop mensen met AI werken en hoe AI met mensen werkt fundamenteel veranderen. Zoals bij elk nieuw werkpatroon, is er een leercurve, maar degenen die deze nieuwe manier van werken omarmen, zullen snel een voorsprong krijgen. Lees meer op de Microsoft 365-blog en bezoek WorkLab voor deskundige inzichten over hoe AI een betere toekomst van werk voor iedereen zal creëren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.