Bijgewerkt: 28 september 2022

Maaike Veeningen is de lijsttrekker van D66-Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
06-06-2017

De leden van D66-Amstelveen hebben Maaike Veeningen (36) opnieuw tot lijsttrekker gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Momenteel is Veeningen wethouder in Amstelveen en is onder meer verantwoordelijk voor de voor D66 belangrijke dossiers Onderwijs, Cultuur, Werk en inkomen, Deregulering en Economische Zaken. Veeningen was ook al lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. D66 werd toen in Amstelveen de 2de partij en zit sindsdien met 8 zetels in de gemeenteraad.

Foto Amstelveen
(Bron D66-Amstelveen - 2017)

Maaike Veeningen is de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 van D66-Amstelveen


De afgelopen jaren waren uitdagende jaren, waarin onder meer de decentralisatie van de zorg centraal stond, er flink moest worden bezuinigd en we waren herstellende van een economische crisis. “Desondanks hebben we flinke stappen gezet samen met inwoners, ondernemers en het maatschappelijk middenveld,” aldus Veeningen die graag de komende jaren nu Amstelveen er weer beter voor staat, verder wil bouwen aan een duurzame gemeente.

De komende vier jaar wil Veeningen werken aan kansen voor iedereen. “Kansen voor iedereen op de woningmarkt, die door de economische groei onder druk komt te staan. Kansen op werk, ongeacht je leeftijd, opleiding of achternaam. Mogelijkheden voor nieuwkomers om meteen volwaardig mee te draaien in onze maatschappij. En natuurlijk wil ik blijven werken aan kansen voor ieder kind om het beste uit zichzelf te halen in het onderwijs,” aldus Veeningen. Vanaf 1 juli 2017 kunnen overige kandidaat-raadsleden zich aanmelden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.