Bijgewerkt: 29 september 2023

Luchtvaartmaatschappij Vueling komt naar Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
06-12-2010

Luchtvaartmaatschappij Vueling opent vanaf april 2011 een base op Amsterdam Airport Schiphol. Dit maakte Alex Cruz, lid van de Raad van Bestuur van Vueling vandaag, in aanwezigheid van ondermeer Jos Nijhuis, President & CEO Schiphol Group en Erik van der Burg, loco-burgemeester van de gemeente Amsterdam, bekend.

Vueling is de eerste luchtvaartmaatschappij die na KLM, Transavia, Martinair, ArkeFly en Amsterdam Airlines een base op Schiphol start. Schiphol is de tweede base voor Vueling buiten Spanje. Begin november maakte Vueling al bekend in 2011 ook een base op de luchthaven van Toulouse te openen.

6.000 extra stoelen

Vueling zal in eerste instantie één vliegtuig, een Airbus A 320, stationeren op Schiphol. De komst van Vueling betekent voor de Nederlandse passagier een aanbod van ongeveer 6.000 extra stoelen naar bestemmingen in met name Spanje.

Met ingang van april 2011 breidt zij haar vluchten op Schiphol uit met 28 vluchten. Ook zal zij dan vanaf Schiphol een aantal nieuwe bestemmingen aanvliegen, waaronder Zürich, Alicante en Palma de Mallorca. In de zomer komen daar nog de bestemmingen Ibiza, Secilla en La Coruna bij.

"We zijn vereerd, dat Vueling haar tweede base buiten Spanje op Schiphol vestigt en haar vluchten vanaf Schiphol uitbreidt. Dit is goed voor de werkgelegenheid op en rond de luchthaven. Ook geeft het een positieve impuls aan het netwerk van bestemmingen van Schiphol. Zowel de vakantiegangers als de zakenreizigers gaan hiervan profiteren", aldus Jos Nijhuis.

Alex Cruz: "We zijn op 25 oktober 2005 gestart met vluchten van en naar Schiphol. Sindsdien hebben we een constante groei doorgemaakt. Inmiddels hebben we bijna twee miljoen passagiers via Schiphol vervoerd. Het openen van een internationale base op Schiphol weerspiegelt onze goede relatie met Nederland".

Vueling

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling vliegt het gehele jaar vanaf Schiphol naar Barcelona, Malaga en Valencia. Het hoofdkantoor van Vueling is gevestigd in Barcelona. In 2010 vervoerden Vueling in totaal meer dan 9,5 miljoen passagiers naar 50 bestemmingen in Europa.

Vueling Airlines is een low cost luchtvaartmaatschappij. De thuisbasis is Aeropuerto Barcelona El Prat, maar Parijs Charles de Gaulle, Madrid Barajas en Sevilla en straks Schiphol worden als hubs gebruikt. De gehele vloot van Vueling bestaat uit 35 Airbus A320-toestellen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.