Bijgewerkt: 2 oktober 2023

Luchthaven bibliotheek geopend op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
25-08-2010

Op woensdag 25 augustus 2010 is de Luchthaven Bibliotheek (Airport Library) op de nieuwe Holland Boulevard op Schiphol officieel geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden.

Deze bibliotheek, met literatuur, muziek en films, is een gezamenlijk en uniek initiatief van Amsterdam Airport Schiphol en de Nederlandse Openbare Bibliotheken. De Airport Library is de eerste bibliotheek die opent op een luchthaven. Schiphol is de eerste luchthaven waar passagiers boeken lezen in 29 talen, muziek luisteren, films bekijken en gratis kunnen, downloaden.

Schiphol Amstelveen
(Foto Marieke van der Velden - 2010)

De bibliotheek op Schiphol


De content van de Airport Library komt uit de collectie van de Nederlandse Openbare Bibliotheken en is met name bijzonder voor haar aanbod van de Nederlandse literatuur. De Airport Library is gelegen achter de paspoortcontrole op de vernieuwde en uitgebreide Holland Boulevard, de verbindingsgang tussen de E- en de F-Pier. De Holland Boulevard is dagelijks anderhalf uur voor vertrek van de eerste vlucht geopend en sluit een half uur na vertrek van de laatste vlucht.

Holland Boulevard: Nederland op zijn best

Met de Holland Boulevard wil Schiphol miljoenen reizigers een plek bieden om aangenaam te verblijven, nieuwe energie op te doen en te genieten van de Nederlandse kunst, cultuur en literatuur. Ook de miljoenen passagiers die Nederland niet ingaan omdat ze alleen overstappen op Schiphol kunnen op de Holland Boulevard kennismaken met de Nederlandse kunst, cultuur en literatuur.

Schiphol Amstelveen
(Foto Marieke van der Velden - 2010)

Grote Delfts blauw koffiekoppen aan de Holland Boulevard op Schiphol


Een gastvrij Schiphol

Om een ambiance te creëren waarbij alle passagiers zich thuis voelen, zijn op de Holland Boulevard zogenaamde 'huiskamers' ontwikkeld. Plekken om te ontspannen en uit te rusten voorzien van openhaarden, televisies en een piano. Met aandacht voor niet alleen volwassen maar ook voor jongeren. Zelfs aan de allerkleinste passagiers is gedacht in de vorm van een Babycare Lounge. Voor jonge kinderen is er een Kids Forest, een speelwereld met boomhutten, klimrekken en glijbanen.

Horeca, winkels en services

De horeca, winkels en voorzieningen gelegen op de Holland Boulevard spelen in op de wensen van passagiers door een omgeving te bieden die prettig en inspirerend is, met een knipoog naar alles wat typisch Nederlands is.

Met poffertjes, kibbeling en kroketten in de Dutch Kitchen, de wereld van Hollands meest authentieke cocktailspirit Bols Genever in de Bols Genever Experience en Hollandse cocktails in de Dutch Bar. In het Rijksmuseum Schiphol kunnen passagiers niet alleen gratis echte Hollandse Meesters bezichtigen maar ook aankopen doen in een Dutch Design winkel met eigentijdse uitstraling. In het gebied is verder een chocoladewinkel met authentieke Van Wely chocolade, een bloemenwinkel van Aviflora, een vernieuwd Holland Casino en Back to Life massages en Great Amsterdam Excursions waar reizigers een tripje naar Amsterdam kunnen boeken.

Schiphol Europe's preferred airport

Schiphol wil Europe's preferred airport zijn en blijven, dat betekent dat passagiers ervoor kiezen om via Schiphol te reizen. Kiezen voor Schiphol omdat Schiphol veel meer is dan alleen een luchthaven maar een dynamisch knooppunt is waar mensen en werelden elkaar ontmoeten, zoals in een moderne stad. Hierin passen faciliteiten voor alle doelgroepen, zodat de passagier zijn tijd op Schiphol op een inspirerende en aangename manier kan doorbrengen. De komst van de nieuwe Holland Boulevard met unieke Airport Library maken deze ambitie waar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.