Bijgewerkt: 22 juli 2024

Louman wint 42ste wielerronde van Nes

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
20-07-2006

Richard Louman van WTC de Amstel heeft verassend de 42ste editie van de wielerronde van Nes a/d Amstel op zijn naam geschreven. Hij won bij de amateurs A de sprint van een kopgroep van negen man. Rene Markus maakte zijn outsiderrol waar en won bij de B-amateurs nadat hij in 2002 al een keer winnaar was bij de recreanten. In de C-categorie ging de titel naar 'good old' Ron Jacobs. In 2001 nog winnaar bij de Amateurs A. Als eerste dame finishte Ellen Hazelaar uit Klarenbeek.

Een straffe wind over de twaalf kilometer lange omloop rond de Nes zorgde voor een selectieve koers. Langs de Amstel en op het fietspad langs de provinciale weg stond de wind "op de kant". De 48 renners van de A-categorie (Amateurs-A, Amateurs-B en Junioren) reden vijf ronden van in totaal zestig kilometer. De slag viel al in de tweede omloop op de Nesserlaan. Met de wind in de rug haalde het peloton hier snelheden van tegen de 60 km/u en het was hier dat een negental zich losreed van de rest. In deze kopgroep was 'WTC De Amstel' aanwezig met Joos Francke, Richard Louman, Dion Beukeboom en Danny Bekker.

Dit Amstelkwartet werd aangevuld met Andre van Reek, Roy Snijder, Eddy Verzaal, Stefan Breemes en Jeroen Kleis. Het peloton hield het tempo hoog, maar mede door het niet al te enthousiast achtervolgen van de daar nog aanwezige Amstelrenners liep de voorsprong van de koplopers langzaam op tot 45 sec. In de eindsprint toonde Richard Louman zich de snelste, vóór de sterke Van Reek en Joos Francke.

Voor Louman was het zijn eerste overwinning van dit seizoen. Favoriet van vorig jaar, Arno Schrama miste de slag en kwam niet verder dan een vijftiende plaats. Dion Beukeboom behaalde knap een zesde plaats. In de B-categorie ontsnapten twee Amstelrenners in de laatste omloop aan de aandacht van het peloton: René Markus demarreerde op het fietspad langs de provinciale weg. Hij slaagde erin samen met Peter Vos weg te blijven.

Dit mede door het goede afstoppende werk van zijn collega's van WTC de Amstel. In een sprint a deux had Peter Vos geen schijn van kans tegen de ervaren René Markus maar de tweede plaats is een mooie prestatie voor deze renner. John Oudshoorn won de sprint van het peloton en werd daarmee derde. Bij de C-categorie (Trimmers en Dames) lag de gemiddelde snelheid over de twee ronden op 41 kilometer (vorig jaar 38 km/uur) De overwinning was voor Ron Jacobs.

De oud-Nesser won met overmacht. Van de (oud) Nessers reden ook Jacco van 't Schip en Paul Andriessen zich bij de eerste tien. Met een veertiende plaats kwalificeerde Ellen Hazelaar zich als beste dame.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.