Bijgewerkt: 23 mei 2024

Loting kon niet moeilijker

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
28-02-2008

VOLLEYBAL

Avital Selinger ziet het somber in voor zijn team DELA Martinus. De coach treedt met zijn Amstelveense meiden in de kwartfinale van de Indesit Champions League aan tegen het Russische Zarechie Odintsovo (Заречье-Одинцово). „Slechter hadden we het niet kunnen treffen."

Martinus Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Het Martinus volleybalteam in het Raadhuis van Amstelveen op 16 mei 2006 met burgemeester Jan van Zanen en wethouder Joss Tabak


Opvallend manoeuvreert Selinger Martinus in een rol als underdog. Waar zowel de trainer als het bestuur van de club continu liep te pochen met het moeten winnen van de eindzege in het kampioenenbal heeft die bravoure inmiddels plaatsgemaakt voor terughoudendheid. De slechte prestaties op het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Peking hebben Martinus klaarblijkelijk een keiharde les geleerd.

Martinus Amstelveenweb
(Foto CEV - 2008)

Het Martinus volleybal damesteam op een officieel foto. In het midden zit trainer Avital Selinger


Er wordt niet meer hoog van de toren geblazen dat het allemaal wel goed komt met de sportieve prestaties. Hetzelfde trucje paste Selinger al toe tegen Winiary Bakalland Kalisz uit Polen. De uitnederlaag (3-2) werd in een matig gevulde Emergohal teniet gedaan door een klinkende 3-0-overwinning. Alleen in de eerste set had Martinus het lastig. Dat deze toch nog met 30-28 werd gewonnen was te danken aan een tactische wissel van Selinger, die zonder schroom Kim Staelens wisselde voor Alice Blom. En juist diezelfde Blom pakte haar kans en blonk samen met Manon Flier uit in de resterende sets: 25-18 en 25-17.

Martinus Amstelveenweb
(Foto CEV - 2008)

De dames en trainers van het Odintsovo volleybal team


De oud-international toverde direct na die zege ongekende superlatieven uit de hoge hoed over de komende tegenstander. „Ze hebben vrijwel alleen maar internationals van Rusland en een fantastische spelverdeelster in de persoon van Irina Zhukova. Het wordt ontzettend zwaar." Selinger waarschuwt zijn speelsters dan ook al: „Alleen als wij top zijn kunnen we van Odintsovo winnen."

Problematisch is de gesteldheid van Riëtte Fledderus, Chaïne Staelens, Kim Staelens en Caroline Wensink. Zij zijn een twijfelgeval voor de heenwedstrijd, aankomende dinsdag (4 maart 2008) in voorstad van Moskou. Zij missen allen zeker de bekerwedstrijd van vanavond (woensdag, red.) tegen rivaal én stadsgenoot AMVJ.

Wint Martinus van de door Selinger tot favoriet gebombardeerde Russische volleybalsters dan is het zeker van een plaats in de Final Four, gehouden in het Spaanse Murcia.

Door Peter HendriksAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.