Bijgewerkt: 30 september 2023

Locaties voor tijdelijke kunstroute gezocht in Bovenkerk en Westwijk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-12-2021

De Amstelveense wijken Bovenkerk en Westwijk zijn in de zomer van 2022 drie maanden lang het toneel van een kunstroute. Zeven kunstenaars creëren kunstwerken geïnspireerd op deze locaties. Inwoners van de wijken hebben de gelegenheid om locaties aan te wijzen, waar een kunstwerk in hun ogen goed zou passen. Dit kan vanaf woensdag 1 december 2021 via de website Denk Mee Amstelveen.

Met deze kunstroute geeft de gemeente gehoor aan haar cultuurbeleid De Stad als Podium. Tegelijk met de kunstroute worden programma’s aangeboden om meer te weten te komen over de werken en de kunstenaars. 'Kunst en cultuur zitten in het DNA van Amstelveen. Wij investeren daarom in het zichtbaar en toegankelijk maken van kunst. In de wijken Bovenkerk en Westwijk is nog veel ruimte voor de ontwikkeling van publieke kunstwerken. Juist daarom wordt hier de kunstroute georganiseerd' - zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur.


Vanaf 1 april 2013 staat het beeld de 'Stormramp 1953' van beeldend kunstenaar Vincent Pieter Semeyn Esser (1914-2004)op een nieuwe prominente plek, op de kruising van de Asserring met de Schweitzerlaan. De plaatsing van het beeld was een initiatief van leden van wijkplatform Westwijk


Locaties gezocht. De exacte locaties van de kunstwerken staan nog niet vast en in de zoektocht naar bijzondere plekken in Bovenkerk en Westwijk wordt de hulp van bewoners ingeroepen. Waar zien zij graag zo’n tijdelijk kunstwerk? Op een saaie plek om het op te vrolijken? Of juist op een mooie plek, omdat het daar goed tot zijn recht komt?

Hoe werkt het? Suggesties voor een plek in de openbare ruimte kunnen tot 12 december doorgegeven worden op denkmee.amstelveen.nl. Hier kunnen inwoners op een kaart een locatie aanwijzen en een foto uploaden. Op basis van haalbaarheid en spreiding selecteren de curator en kunstenaars de zes definitieve locaties. De kunstenaars maken vervolgens speciaal voor deze locaties een kunstwerk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.