Bijgewerkt: 15 juli 2024

Lobby voor terugkeer van verkeersexamen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
27-07-2006

Het lokale gemeentebestuur gaat inspanningen leveren om het praktijkverkeersexamen (terug) op de schoolagenda te krijgen.

Sinds dat schoolbesturen zelf mogen beslissen of het examen onderdeel uitmaakt van het schoolprogramma, heeft nog maar een beperkt aantal basisscholen de examens in het lespakket opgenomen. De praktijkexamens kunnen bijdragen aan vermindering van het aantal verkeersslachtoffers.

Het college overweegt schoolbesturen volgend jaar in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) een brief te sturen waarin wordt gewezen op het belang van de praktij k verkeersexamens. Ook wordt bij de politie een lobby gestart, omdat het korps momenteel niet meer aan de uitvoering van het verkeersexamen meewerkt. Dat zou niet langer tot de kerntaken van het korps behoren.


Verkeersexamen Amstelveen(Gemeentearchief Amstelveen collectie - 2002)

In de jaren 50 werden de verkeersexamen afgenomen bij het politiebureau aan de Ouderkerkerlaan (marechaussekazerne en later De Bajes). Hier op de foto wachten de kinderen op hun examenHet gemeentebestuur zal het korps vragen om haar deelname, op zowel theoretisch als praktisch gebied, opnieuw in overweging r4e nemen. Dit naar aanleiding van politieke vragen van Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA), die het college opheldering vroeg omtrent de afnemende belangstelling voor de praktijkexamens. De lokale afdeling van VVN (voorheen 3VO) was dit jaar buitengewoon teleurgesteld in de passieve houding van politie, gemeente en basisscholen omtrent het afnemen van (praktijk-)verkeersexamens.

De gemeente, die het belang van de examens inziet, is inmiddels met VVN in overleg voor de financiële ondersteuning van activiteiten in het tweede halfjaar van 2006. Dit najaar wordt bekeken wat de financiële bijdrage voor de verkeersexamens in 2007 eventueel zou kunnen zijn.


door André Gerritsen

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.