Bijgewerkt: 22 mei 2022

Literaire middag over Curaçao op Wester-Amstel

Nieuws -> Cultuur

Bron: Vrienden Wester-Amstel
02-01-2009

De eerste literaire middag op Wester-Amstel in het nieuwe jaar

De laatste tijd staat Curaçao sterk in de belangstelling. Allerlei aspecten van dit mooie eiland komen aan de orde en worden breedvoerig in de media besproken. Maar er zijn ook andere zaken die het leven ter plaatse belicht en hoe wordt Curaçao gezien door de ogen van schrijvers.

Ingang Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Uitzicht van Wester-Amstel


Op zondag 11 januari 2009, 's middags om twee uur, is er op Wester-Amstel een spannende literaire bijeenkomst. Het eiland Curaçao wordt door bewoners op handen gedragen. Dwars door alle kritiek op de overheid en op de traagheid van de bevolking klinkt in het werk van de schrijvers de liefde tot hun eiland door.

Op 11 januari zult u iets horen van Lous Mijnssen- Drooglever Fortuyn, die lange tijd woonde op Curaçao, over het ontstaan en de ontwikkeling van het Papiamento, de voertaal van Curaçao, en u krijgt gesproken en gezongen gedichten te horen van Ellis Juliana, Joseph Corsen en andere dichters.

Daarna wordt aandacht gegeven aan drie ook in Nederland bekende Nederlandstalige schrijvers: Boeli van Leeuwen, Frank Martinus Arion en Tip Marugg, met name aan het werk waarin hun betrokkenheid bij het eiland tot uiting komt.

De bijeenkomst op Wester-Amstel wordt gehouden op zondag 11 januari 2009, aanvang twee uur. De toegangsprijs voor deze inspirerende middag bedraagt voor donateurs € 5.00 en voor gasten € 7.50. Kom vroeg want de ruimte in Wester-Amstel is beperkt.

Adres: Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.