Bijgewerkt: 25 juni 2024

Literair concert door Charlotte Stoppelenburg op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
06-01-2012

Berlin, ach, Berlin…!

Op zondag 15 januari 2012 zingt Charlotte Stoppelenburg, mezzo-sopraan, begeleid op de piano door Wim Stoppelenburg liedjes uit de glorietijd van de 20-er jaren Berlijnse films. Charlotte Stoppelenburg is net cum laude afgestudeerd als Germaniste aan de Universiteit van Utrecht en een groot vertolker van Duitse liederen met haar prachtige stem van mezzo sopraan.

Stoppelenburg Amstelveen
(Foto C. Stoppelenburg - 2012)

Zangeres Charlotte Stoppelenburg


Zeggen de begrippen Zarah Leander, Tanz mit dem Kaiser, of Ich bin von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt u iets? Laat u meevoeren naar de wereld van de Duitse filmmuziek en ontdek prachtige melodieën en teksten die recht het hart ingaan. Dat de Duitse filmmuziek de bakermat was voor de ontwikkeling van de Amerikaanse film- en amusementsmuziek moge uit dit programma blijken: songs van bijvoorbeeld Gershwin en Cole Porter liggen hier qua intentie dichtbij.

Tevens is de Duitse filmmuziek een inspiratiebron voor eigentijdse componisten: de door de Amerikaanse Minimalisten geïnspireerde Britse componist Michael Nyman bijvoorbeeld (bekend van de filmmuziek bij o.a. The Piano), schreef op teksten van de Duits-joodse dichter Paul Celan prachtige liedjes in Berlijnse jaren 20-stijl voor de Duitse chansonnière Ute Lempe, die deze op haar beurt weer à la Marlène Dietrich vertolkte. 

De Duitse Kabarettsingerinnen worden door Charlotte trouwens niet klakkeloos gekopieerd; zij zingt met een klassiek geschoolde stem de melodieën licht en zinnelijk, waardoor deze een extra glans krijgen. Meer informatie op de website www.wester-amstel.nl Zondag 15 januari  aanvang 14:00 uur Entree € 8,50, donateurs € 6 . Adres: Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.