Bijgewerkt: 22 juli 2024

Lions Club Amstelveen helpt Rode Kruis Amstelveen

Nieuws -> Sociaal

Bron: Lions Club Amstelveen
02-10-2008

De Lions Club Amstelveen De Amstel organiseerde op maandagavond 29 september 2009 in het Congrescentrum Amstelveen het Rode Kruis Gala. De opbrengsten van dit Gala- 20.200 euro komen ten goede aan het project sociaal vervoer van de afdeling Amstelveen van het Nederlandse Rode Kruis.

Rode Kruis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Sfeervol zaal in het Congrescentrum Amstelveen


Voor dit vervoer wordt een speciale bus ingezet, die voorzien is van een laadklep om rolstoelen in en uit te laden en beschikt over een volledige EHBO-uitrusting. De bus kan 5 personen in rolstoelen vervoeren of 7 personen met rollators. De chauffeurs zijn vrijwilligers van het Rode Kruis.

De bus wordt gebruikt bij wandelprojecten, die oudere Amstelveners gelegenheid bieden onder begeleiding naar buiten te gaan. Ook worden met de bus gehandicapten en chronisch zieken naar vakantieadressen gebracht, die op hun behoeften zijn ingesteld. Bij Amstelveense evenementen wordt de bus ingezet als EHBO-post. Daarnaast wordt de bus gebruikt voor oefeningen in noodhulp bij calamiteiten, opvang en verzorging.

Rode Kruis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Bekende gezichten aan tafel


Rode Kruis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Burgemeester Jan van Zanen was ook aanwezig


Gastvrouw Manuëla Kemp presenteerde aan de 160 genodigden het feestelijk programma met een keur aan artiesten. Eén van de hoogtepunten van de avond was een spectaculaire show, waarin de opbrengst van het Gala en het in juni door de Lions Club georganiseerde golftoernooi bekend werd gemaakt

Rode Kruis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Presentatrice Manuëla Kemp


Rode Kruis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Het is gezellig tafelenVan Bree Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Presentratrice Manuëla Kemp praat met Karel van Bree, waarnemend voorzitter Lions Club De Amstel


De Lions Club Amstelveen De Amstel maakt deel uit van Lions International, de wereldwijd opererende serviceorganisatie, die dienstbaarheid aan sociaal zwakkeren in de samenleving nastreeft. De club telt ruim dertig leden, die periodiek acties houden ten bate van goede doelen. Voorbeelden van succesvolle projecten zijn de Belbus (vraaggericht vervoer voor ouderen) en de Belklus (kleine karweitjes bij mensen thuis).

Rode Kruis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Mevrouw Anke Smit (r), voorzitter van het Rode Kruis Amstelveen vertelt over het doel van de gala avond


Lions Club?

Een Lions Club is een charitatieve club waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken, dus zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. Deze serviceclubs maken deel uit van de wereldwijde associatie Lions International.

Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving. Wereldwijd telt de organisatie bijna 1,3 miljoen leden, waarmee ze ’s werelds grootste serviceorganisatie is. 192 landen tellen tezamen ruim 45.000 clubs. Voor personen in de leeftijdscategorie van 20 tot 35 jaar zijn er de Leo Clubs. Het internationale motto bij die activiteiten luidt “We serve”.

Websites: Lions  Clubs International Lions Club NederlandAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.