Bijgewerkt: 23 mei 2022

Line-up en tijdschema van de eerste editie van Amstelveen City Blues festival

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Harald Moonen
12-11-2015

Op zaterdag 28 november 2015 vindt de eerste editie plaats van Amstelveen City Blues, het eerste internationale blues festival in Amstelveen en ook meteen het enige blues festival in de regio Amsterdam. Het festival vindt plaats in de Schouwburg Amstelveen, waar op drie verschillende podia gedurende de hele avond optredens plaatsvinden van een indrukwekkende line-up aan internationale artiesten. Het tijdschema voor de hele avond is nu bekend. De presentatie van de avond is in handen van radiomaker- en producent Paul van der Lugt. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de schouwburg www.schouwburgamstelveen.nl 

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveen City Blues - 2015)

Tijdschema van het Amstelveen City Blues 2015 festival


Amstelveen City Blues is een nieuw fenomeen in Amstelveen, waarbij de schouwburg wordt omgetoverd tot één grote juke joint. Op verschillende locaties in de schouwburg zullen internationale artiesten je laten genieten van (rhythm &) blues, roots rock ’n roll en bluesfolk van de bovenste plank. De organisatie is erin geslaagd een zeer sterke line-up naar Amstelveen te halen en muziekliefhebbers kunnen het zich dan ook niet veroorloven om dit te missen.

LINE-UP

Nikki Hill (USA) is zonder meer een opvallende verschijning. Ze noemt haar muziek ‘Roots Rock ‘n Roll’: een combinatie van blues, rock ‘n roll, R&B, gospel en rockabilly. Ze bracht zeer recent haar nieuwste album ‘Heavy hearts, hard fists’ uit die zeer lovende recensies krijgt. Het is haar enige show in Nederland (!) en ze zal, naast een optreden met haar volledige band, speciaal voor Amstelveen City Blues ook nog een uniek duo-optreden verzorgen met gitarist (en echtgenoot) Matt Hill.Jarekus Singleton & Sax Gordon (USA) doen onder de naam New Blues Generation momenteel de Europese podia aan, waaronder Amstelveen City Blues. Jarekus is een snel rijzende ster in bluesland en maakte met zijn eerdere optredens in Europa reeds grote indruk. Samen met supersaxofonist Sax Gordon vormt hij een unieke en explosieve combinatie!Jason Ricci (USA) is voor bluesliefhebbers zeker een bekende naam. Hij toerde zowel met zijn eigen band als met veel grote bluesartiesten al over de hele wereld en won vele awards als bluesharpspeler. Begeleid door niemand minder dan Enrico Crivellaro en zijn band is Jason voor het eerst in jaren weer in Nederland te bewonderen: op Amstelveen City Blues!

Blackberry ’n Mr. Boo-Hoo (F) moet je niet alleen horen, maar zeker ook zien. Slechts gewapend met gitaar, mondharmonica en hun onmiskenbare ‘wooden stomp boxes’ zorgen ze voor authentieke low-down dirty Mississippi blues!

Doghouse Sam & his Magnatones (B/NL) is zonder twijfel dé blues & roots-sensatie van de lage landen. Dit Belgisch-Nederlands trio, aangevoerd door Wouter Celis aka Doghouse Sam, speelde reeds op alle grote bluesfestivals.

Dollar Bill & His One Man Band (UK) is met recht een fenomeen te noemen. Hij zingt en speelt gitaar, drums en blues harp en creëert daarmee een sound die onmogelijk lijkt om door één persoon te worden gemaakt. Rockin’ stompin’ blues: een sensatie om te horen én te zien. Stilstaan is gegarandeerd onmogelijk!

Voor alle informatie over het festival en de locatie: www.amstelveencityblues.nl www.schouwburgamstelveen.nl Volg ons op Twitter: www.twitter.com/Aveencityblues Like ons op Facebook: www.facebook.com/amstelveencitybluesAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.