Bijgewerkt: 25 juni 2024

Licht aan het eind van de tunnel

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-04-2013

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog


In 2007 tekende Amstelveen een contract om € 100 miljoen bij te dragen aan een tunnel voor de A9. Toen dacht iedereen dat dit door grondopbrengsten makkelijk betaald kon worden. Vanaf 2009 waarschuwen wij als VVD en anderen dat dit niet (meer) kan. Daarom hebben we in 2011 als college het contract opengebroken.

schultz Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2013)

Melanie Henriëtte Schultz van Haegen-Maas Geesteranus (1970) is een Nederlandse politica van de VVD. Voor deze partij was zij van 22 juli 2002 tot 22 februari 2007 staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat. Sinds 14 oktober 2010 is zij minister van Infrastructuur en Milieu in het kabinet-Rutte I en vanaf 2012 in het kabinet-Rutte II.


Dit deed  toen een hoop stof opwaaien zowel in de gemeenteraad als in de provincie Noord-Holland. Die tijd is me niet in de koude kleren gaan zitten. Gelukkig ligt er nu een goed alternatief waarbij we niet meer verantwoordelijk zijn voor overschrijdingen. Dit is mede te danken aan de Amsterdamse wethouder Eric Wiebes, hij onderstreepte, dat Amstelveen een dergelijke bijdrage in deze economische tijden nooit kan opbrengen. Als je je bedenkt dat onze begroting ongeveer € 180 miljoen is, dan is de € 100 miljoen voor de tunnel A9 in verhouding meer dan Amsterdam betaalt aan de Noord-Zuidlijn.

raat Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Jelle Westra, projectleider gebiedsontwikkeling zone A9 van de gemeente Amstelveen en Herbert Raat (VVD), wethouder Financiën in Den Haag


Maandag (8 april 2013) ben ik naar Den Haag geweest met onze mensen voor het debat met minster Melanie Schultz en de Tweede Kamer over alle investeringen in wegen en openbaar vervoer en dus ook Amstelveen. Op de vraag van VVD Tweede Kamerlid Ton Elias over Amstelveen antwoordde de minister dat duidelijk was, dat de gemeente de € 100 miljoen niet meer kan betalen vanwege de slechte vastgoedmarkt. Verder verwacht ze binnenkort een besluit te nemen, waar ook de andere contractspartners zoals Amsterdam en Almere mee kunnen leven. Kortom, er is licht aan het eind van de tunnel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.