Bijgewerkt: 28 september 2022

Liane den Haan wil 50PLUS sterker maken

Nieuws -> Politiek

Bron: 50Plus
04-10-2020

Liane den Haan is door de leden van 50PLUS gekozen tot lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. Liane, die veel ervaring opdeed in onderwerpen die ouderen aangaan als directeur-bestuurder van ouderenorganisatie ANBO, kreeg 52 % van de stemmen van de leden. De overige 48 % ging naar haar tegenkandidaten Corrie van Brenk, Ellen Verkoelen en René Graafsma.

Liane den Haan zegt trots en blij te zijn met haar verkiezing tot lijsttrekker van 50PLUS. 'Nederland is nog lang niet klaar voor de ouder wordende samenleving. Werk aan de winkel: vanaf morgen gaan we met elkaar aan de slag'- aldus Liane in een eerste reactie. Fractievoorzitter in de Tweede Kamer Corrie van Brenk kreeg 42 %van de leden achter haar kandidatuur. 'Tot maart heb ik nog een missie. Ik ga mijn kiezersmandaat afmaken. Ik ga dat met verve doen, daar heb ik alle vertrouwen in. Ik wens 50PLUS en Liane den Haan veel succes met de campagne voor volgend jaar' - zei Corrie na afloop van de verkiezing

Foto Amstelveen
(Bron ANBO - 2020)

Liane den Haan algemeen directeur bij ANBOLiane den Haan heeft veel vertrouwen in 50PLUS en is blij met de kans die de leden haar geven. 'Er zit zoveel kennis en inhoud in de partij, vele handen maken licht werk. Samen maken we een mooie campagne en een mooi programma. Op naar een sterk 50PLUS!' Lees hier de standpunten van 50PLUS.

50PLUS is een Nederlandse politieke partij en komt op voor de belangen van personen van 50 jaar en ouder. De partij is vertegenwoordigd in de Eerste en Tweede Kamer, alle provincies, 21 gemeenten en enkele waterschappen. Martin van Rooijen is de fractievoorzitter in de Eerste Kamer en Corrie van Brenk vervult die functie in de Tweede Kamer.De partij werd onder de naam Onafhankelijke Ouderen en Kinderen Unie (OOKU) in 2009 opgericht als rechtsopvolger van de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV), en was een initiatief van Maurice Koopman, Alexander Münninghoff en Jan Nagel (voorzitter). OokU besloot af te zien van deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen 2010 en in de herfst van dat jaar werd de naam veranderd in 50PLUS. In de aanloop naar de Eerste Kamerverkiezingen van 2011 sloot 50PLUS een overeenkomst met de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF). De regionale partijen hadden te weinig Statenleden om gezamenlijk een Senaatszetel te bemachtigen, daarom stemden een aantal 50PLUS Statenleden op de OSF. In ruil daarvoor werd 50PLUS Statenlid Kees de Lange bovenaan de kieslijst van de OSF gezet. Op 23 mei 2011 werd hij verkozen om namens de OSF zitting te nemen in de Eerste Kamer. Namens 50PLUS verwierf Jan Nagel een zetel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.