Bijgewerkt: 2 december 2021

Lezing van vogelliefhebber Nico de Haan in Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Bibliotheek Amstelland
18-03-2013

Ook vogels hebben lentekriebels

Aalsmeer - Nico de Haan is vogelliefhebber in hart en veren. Jarenlang werkte hij voor verschillende organisaties die zich bezighouden met vogelbescherming, o.a. Natuurmonumenten en de Vogelbescherming. Hij is bekend van radio en tv, en startte in 2004 zijn eigen bedrijf: VogelkijkCentrum Nederland. Sindsdien is hij ook benoemd tot vogel-ambassadeur van Nederland.

de Haan Amstelveen
(Foto Lodewijk Kapel - 2013)

Nico de Haan (1947) is een vogelkenner en vogelbeschermer


Donderdag 28 maart 2013 is hij te gast in bibliotheek Aalsmeer. Nico vindt elke vogel fantastisch, en vertelt u in deze lezing op geheel eigen wijze over de lentekriebels van onze gevederde vrienden. De lente is namelijk het jaargetijde, waarin ook zij de kriebels krijgen.

Ze gaan zingen, baltsen en de mannetjes maken de vrouwtjes het hof. De meeste gewone vogels vertonen prachtige baltsen. Kijk maar eens naar de houtduif en de huismus, de kopknikkerende woerd van de wilde eend, het tegelijk duiken van de futen, of de elegante bewegingen van de knobbelzwaan.

Kaarten voor deze boeiende lezing zijn te bestellen in de bibliotheek, of online via www.debibliotheekamstelland.nl Donderdag 28 maart 2013 20.15 - 22.00 Aalsmeer. Prijs: €7,50. Pashouders: €5. Adres: Marktstraat 19a 1431 BD AalsmeerAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS