Bijgewerkt: 20 maart 2023

Lezing van Stephanie Rhode bij Volksuniversiteit Amstelland

Nieuws -> Cultuur

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
30-09-2013

Op 10 januari 2014 geeft beeldend kunstenares Stephanie Rhode een lezing over haar diverse kunstprojecten onder de naam 'Het thema 'huis' en installaties in de kunst'.

Het thema huis loopt als een rode draad door het ruimtelijk werk van Stephanie Rhode. Haar werk bestaat uit grootschalige projecten in de vorm van installaties die zij op verschillende plekken in verschillende landen tentoonstelt.

rhode Amstelveen
(Foto Jochen Wieland - 2011)

In 2011 voor twee dagen de Markt van Gunzenhausen in de Duitse deelstaat Beieren was het centrum van een installatie van de kunstenaar Stephanie Rhode uit Amstelveen, waar 490 huizen met gebreide gevels werden opgericht. Op een heel bijzondere manier brachten ze weer de herinnering tot leven van de leden van de Joodse gemeenschap in de Tweede Wereldoorlog


Vaak zijn ze eenmalig en van korte duur. Een van haar eerste installaties was het “Zandhuisproject- Stilstand & Beweging” en daarna volgden nog vele andere. Haar lezing gaat over, hoe haar ideeën voor dat soort groot opgezette projecten ontstaan, wat de filosofie erachter is en hoe de installaties uiteindelijk worden uitgevoerd. Aan de hand van foto’s en film laat Rhode zien wat kan ontstaan tijdens het plannen en uitvoeren van een installatie.

De lezing vindt plaats bij Volksuniversiteit Amstelland, Stadsplein 97 Amstelveen, en begint om 19.30 uur. Meer informatie is te vinden op de website: www.vu-amstelland.nl Datum:10 januari 2014, 19:30 uur. Prijs: € 9,50  voor 1 lezing van 1,5 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.