Bijgewerkt: 24 juli 2024

Lezing van Robert Lemm in Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
02-12-2011

Op zondag 11 december 2011 houdt Robert Lemm een lezing over Jorge Luis Borges (1899-1986). Onlangs kreeg prinses Máxima als Argentijnse de vertaalde verzamelde gedichten van deze dichter aangeboden. De hispanist en auteur Robert Lemm in zijn boek: 'De innerlijke biografie van Jorge Luis Borges', - beschouwt de dichter tevens als filosoof.

robert lemm Amstelveen
(Bron Wester-Amstel - 2011)

De vertaler en auteur Robert Lemm


Borges werd door de postmoderne kritiek vooral bewonderd om zijn vermeend dubbele bodems, zijn ironie, zijn spelletjes met tijd en ruimte, zijn verzonnen personages. Hij zou de intelligente lezer bewust op het verkeerde been zetten.

Maar volgens Lemm buigt Borges zich doodserieus over de grote metafysische vraagstukken van alle tijden, zoals het bestaan van God en de ziel, en vooral de vraag naar de werkelijkheid: bestaat de wereld alleen bij de gratie van onze waarneming of bestaat zij objectief? Het aparte van Borges is dat hij dit soort kwesties aan de orde stelt in literaire vormen, zoals het verhaal, het essay, de dialoog en het vers.

Lemm vertaalde onder andere poëzie van Borges en is auteur van tientallen boeken over historische, filosofische en literaire onderwerpen. Hij sprak al eerder op Wester-Amstel over de Geschiedenis van Spanje. Meer informatie op de website www.wester-amstel.nl Zondag 11 december 2011, aanvang 14:00 uur. Entree € 8,50,  donateurs € 6. Adres: Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.