Bijgewerkt: 25 juni 2024

Lezing van Michel Krielaars op buitenplaats Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
04-03-2014

Op zondag 9 maart 2014 houdt de heer Michel Krielaars op buitenplaats Wester-Amstel een lezing getiteld: 'Het brilletje van Tsjechov. Reizen door Rusland'. Krielaars is historicus en Ruslandkundige, hij was tussen 2007 en 2012 correspondent van NRC Handelsblad in Moskou. Nu is hij chef boekenbijlage van die krant.

Tsjechov Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2014)

Anton Pavlovitsj Tsjechov (Russisch: Антон Павлович Чехов, (1860 - 1904) was een Russische arts, dramaturg en schrijver die wordt beschouwd als een van de grootste schrijvers van korte verhalen in de geschiedenis


Hij toont ons Rusland gezien door de ogen van de Russische schrijver Anton Tsjechov en gespiegeld aan zijn eigen ervaringen met de Russen. Wij volgen zijn reizen langs de vele woonplaatsen van Tsjechov, te beginnen met zijn geboorteplaats aan de zee van Azarov. Zo doorkruisen we een groot deel van Rusland.

Tsjechov, een schrijver die tot nu toe tot geen enkele stroming gerekend kon worden, hoopte dat hij door middel van zijn werk kon bijdragen aan een betere samenleving, maar het Rusland van nu is, buiten Moskou, nog even chaotisch als 150 jaar geleden. De lezing zal worden opgeluisterd door Russische romances, gezongen door Henriette Schenk, begeleid door Henk Meulenbeld, accordeon.

Adres: Buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk Noord 55 1183 TE Amstelveen. Aanvang 14:00 uur, kaarten € 8,50, donateurs € 6,00, koffie en thee gratis. Reserveren via de website:  literair@wester-amstel.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.