Bijgewerkt: 14 juli 2024

Lezing van Maurice Maarssen op Wester Amstel over bijen

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
28-02-2015

“Als we nou eens anders naar bijen kijken…”

Eeuwenlang leven mensen in symbiose met de honingbij. Wíj zorgen voor verspreiding en verzorging van bijenvolken, en in ruil daarvoor brengen zíj ons honing en bestuiven ze onze gewassen. Het heeft ons veel kennis opgeleverd over habitus en habitat van de bijen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

De bijen van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging Amstelland


Tegelijkertijd zijn wij de oorzaak van veel ingrijpende veranderingen in de biosfeer, die bijen en andere soorten geen goed hebben gedaan. Nu de honingoogst niet meer zo lucratief is en bijenhouden vooral een hobby is geworden, ontstaan er ideeën, of we bijen niet op een andere manier kunnen behouden en begeleiden. Meer volgens recente wetenschappelijke perspectieven, waarin een holistische benadering en een systemische visie over zelforganisatie centraal staan.

Wat heeft dat voor gevolgen voor een hernieuwde relatie tussen mens en bij? En wat kunnen wij hiervan leren voor onze eigen overlevingsmogelijkheden? Entree € 8,50, donateurs € 6,00, kinderen t/m 12 jaar gratis. Koffie en thee gratis. Adres: Buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk-Noord 55, Amstelveen. Tijd: zondag 8 maart 2015 15.00 uur.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.