Bijgewerkt: 17 juni 2024

Lezing van Jan Brokken in de Oude Veiling in Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Bibliotheek Amstelland
27-05-2013

De vergelding

Op donderdag 6 juni 2013 geeft schrijver Jan Brokken (1949) een lezing in de Oude Veiling in Aalsmeer. Hij is een van de meest gewaardeerde schrijvers van literaire fictie in Nederland. Daarnaast schrijft hij succesvolle romans. De lezing gaat over Brokken’s meest recente boek, 'De Vergelding'. Een dorp in tijden van oorlog. Vanaf de dag van verschijnen een grote bestseller.

Het is een reconstructie van gebeurtenissen die in het dorp Rhoon in de Tweede Wereldoorlog plaatsvonden, en tot op de dag van vandaag doorwerken. Door sabotage vindt in 1944 een Duitse soldaat de dood; de vergelding van de moffen is verschrikkelijk. Zeven mannen uit Rhoon worden geëxecuteerd, hun vrouwen en kinderen uit hun huizen verdreven, have en goed in brand gestoken. Families maken elkaar tot op de dag van vandaag verwijten.

brokken Amstelveen
(Foto Merlijn Doormernik - 2013)

Jan Brokken


In 'De Vergelding' reconstrueert Jan Brokken de gebeurtenissen. Net als hij denkt te weten hoe het zit, krijgt het verhaal een wending, waar de lezer lang nadat hij het boek uit heeft, nog over na zal denken. Eens te meer wordt duidelijk, dat de oorlog niet alleen voor militairen maar juist voor gewone mensen verstrekkende gevolgen had. Vrouwen, tot nu toe bescheiden bedeeld in de geschiedschrijving, krijgen van Brokken een prominente rol in zijn boek.

Ontmoet deze sympathieke schrijver en hoor het verhaal achter het verhaal. Donderdag 6 juni 2013 - 20.15- 22.00 - De Oude veiling Aalsmeer - Prijs € 12,50 - pashouders € 10,- Voorverkoop korting € 1,- Kaarten zijn in alle Amstelland bibliotheken te verkrijgen en online via www.debibliotheekamstelland.nl Adres: De Oude Veiling Marktstraat 19  1431 BD AalsmeerAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.