Bijgewerkt: 19 mei 2022

Lezing van De Kunstmeisjes in het Cobra Museum

Nieuws -> Cultuur

Bron: Libris Venstra
21-10-2019

Op dinsdag 29 oktober 2019 geven De Kunstmeisjes een lezing in het Cobra Museum. De lezing staat in het teken van de tentoonstelling 'Nieuwe Nuances', over de vergeten vrouwen rondom Cobra. Op hun eigen wijze vertellen De Kunstmeisjes over de tentoonstelling en over hoe zij naar kunst kijken.

De Kunstmeisjes zijn drie jonge kunsthistorici: Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza en Renee Schuiten-Kniepstra. Ze hebben alle drie een eigen favoriete kunststroming. Hun blog werd in 2017 in Het Parool uitgeroepen tot de beste kunstblog van Nederland. Eind augustus verscheen hun boek De Kunstmeisjes, waarin zij op enthousiaste en aanstekelijke wijze schrijven over oude en moderne kunst – zowel voor de doorgewinterde kunstliefhebber als de beginnende enthousiasteling.

Foto Amstelveen
(Foto Jitske Schols - 2018)

Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza en Renee Schuiten-Kniepstra: De Kunstmeisjes


Gemiddeld kijken mensen 20 seconden naar een kunstwerk. Maar welke geheimen ontvouwen zich na dat moment? In hun boek nemen De Kunstmeisjes u mee langs hun 50 favoriete kunstwerken in Nederlandse musea. Van Frans Hals, Breitner en Morandi tot Yayoi Kusama, Louise Bourgeois en Anish Kapoor. Ze duiken onder het oppervlak van de kunstwerken en vertellen de verrassende, ontroerende en grappige verhalen die zich daar verschuilen.

De Kunstmeisjes leren avontuurlijker te kijken naar wat er op een kunstwerk allemaal gebeurt en vertellen er intrigerende anekdotes en leuke weetjes over. Met hun unieke en actuele blik op kunst maken zij het kijken naar een Rembrandt net zo toegankelijk als een avondje Netflixen. Kunst wordt zo niet alleen interessanter en leuker, maar je zult ook eerder tot in je hart en ziel en zelfs je lachspieren geraakt worden. Na de lezing is er gelegenheid om in het Cobra Museum de tentoonstelling Nieuwe Nuances te bekijken.  

Datum: dinsdag 29 oktober 2019. Tijd: 19.30-21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Locatie: Cobra Museum. Toegang: 7,50 euro incl. koffie/thee . Aanmelden: via info@venstra.nl of 020-6419880. Organisatie: Libris Venstra i.s.m. Cobra Museum. Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.