Bijgewerkt: 5 maart 2024

Lezing over vlinders in Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
11-10-2013

U kent wellicht de Atalanta, de Dagpauwoog, de Gehakkelde aurelia en de Kleine vos. Maar er zijn veel andere vlindersoorten, die ook makkelijk naar uw tuin te lokken zijn. Vlinders, die van andere planten dan de vlinderstruik en de brandnetel afhankelijk zijn.

aurelia Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De Gehakkelde aurelia (Polygonia c-album) is een dagvlinder uit de familie Nymphalidae, de vossen, parelmoervlinders en weerschijnvlinders. De vlinder rust zich uit op een plant in een tuin in Amstelveen


Wankja Ferguson, natuurbouwer en ecologisch hovenier, heeft jarenlange ervaring in aanleg en onderhoud van vlindervriendelijke tuinen, parken en natuurgebieden. In een anderhalf uur durende lezing helpt zij u met praktische tips voor tuin, park én balkon in het Amstelland (zie ook: www.vlindererbij.nl ).

De lezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2013 om 15:00 op buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk Noord 55 te Amstelveen. Bij mooi weer gaan we op ontdekkingstocht in het park! De kosten bedragen 5 euro per persoon, gratis voor (potentiële) vrijwilligers van de tuin- en parkgroep van Wester-Amstel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.