Bijgewerkt: 24 juli 2024

Lezing over natuurbeleving in de 19de eeuw op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
02-11-2012

Zondag 11 november 2012 om 14.00 uur geeft prof. dr. Marita Mathijsen-Verkooijen emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde, met een specialisatie in de 19de-eeuwse letterkunde bij de Universiteit van Amsterdam een lezing op de buitenplaats Wester-Amstel over 'Natuurbeleving in de 19de eeuw'.

Wester-amstel Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2004)

Rijksmonument buitenplaats Wester-Amstel


Marita Mathijsen publiceerde onder andere over De Schoolmeester, liep met Geert Mak Jacob van Lennep na in unieke TV-beelden en werd onlangs verzocht de nalatenschap van Harry Mulisch, aan wie zij eerder al een studie wijdde, te regelen. Zij richt zich geregeld tot een brede kring van lezers, schreef columns en schrijft artikelen voor de NRC, en geeft lezingen door het land.

Voor een boek over de buitenplaats Groeneveld, dat zeer binnenkort verschijnt, schreef zij een een uitgebreid artikel over de veranderde natuurbeschouwing  in de 19de  eeuw, die leidde tot een nieuwe, romantische tuinaanleg. In de lezing illustreert zij dit aan de hand van literatuurfragmenten van onze 19de eeuwse schrijvers.

Zondag 11 november 2012, 14:00 uur Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE Amstelveen. Entree  € 8,50,  donateurs € 6. Reserveren: literair@wester-amstel.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.