Bijgewerkt: 5 maart 2024

Lezing over dichteres Ida Gerhardt op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
07-02-2016

Zondag 14 februari 2016 15.00 uur houdt Mieke Koenen op buitenplaats Wester-Amstel een lezing over Ida Gerhardt. Ida Gerhardt was een van de belangrijkste dichteressen van de vorige eeuw. Zij was classica en lerares oude talen en heeft een omvangrijk oeuvre nagelaten.

Foto Amstelveen
(Foto Ron Kroon/Wikipedia - 1968)

Ida Gardina Margaretha Gerhardt (1905 - 1997) was een Nederlands dichteres en classica. Ook heeft zij literatuur vertaald uit het Latijn en het Hebreeuws. De foto is tijdens de uitreiking van de Martinus Nijhoff Vertaalprijs, gemaakt op 26 januari 1968. Het is de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor vertalers


Mieke Koenen, eveneens classica, heeft een indrukwekkende biografie over haar geschreven, waarin op overtuigende wijze verbanden worden aangetoond tussen haar persoonlijkheid en haar poëzie. Zij zal spreken over de achtergronden, waartegen Gerhardts gedichten ontstaan zijn, over de onderwerpen die haar bezighielden, en over de soms weerbarstige persoonlijkheid van de dichteres. Tevens geeft haar biografie in cultureel en maatschappelijk opzicht een mooi tijdsbeeld van de 20ste eeuw, die nog niet zo ver achter ons ligt.

Zondag 14 februari 15.00 uur  buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE Amstelveen. Koffie en thee gratis, na afloop wordt er een drankje geschonken. Prijzen: gasten € 8,50, donateurs € 6, kinderen t/m 12 jaar gratis. Reserveren:  literair@wester-amstel.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.