Bijgewerkt: 6 december 2023

Lezing over Johannes Vermeer in de Kunstuitleen Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
01-10-2019

Op woensdag 16 oktober 2019 organiseert Platform C | Kunstuitleen Amstelveen in samenwerking met Amstelland Kunst weer een editie van Goed Beschouwd. Een lezing en discussie over en met kunst en kunstenaars.

Deze editie staat in het teken van kunstschilder Johannes Vermeer (1632-1675). Vermeer is de schilder van de verstilling. Tegelijkertijd ademen zijn werken een ongekende zeggingskracht. Hoe wordt dit effect bereikt en wat is het geheim van zijn vaak raadselachtige schilderijen. De spreker wil aan de hand van een aantal werken dit duidelijk maken. Steeds weer kijken naar Vermeer is voor hem onontkoombaar. Soms worden daarbij paralellen getrokken naar de klassieke oudheid om het beeld en de visie van Vermeer mogelijk nog scherper te stellen. Luister en hoor de magie van het verstilde spreken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Rien Alink is een groot bewonderaar van Johannes Vermeer. Zijn schilderijen maken op hem een onuitwisbare indruk. In 2016 publiceerde Alink een boek over de meester uit de Gouden Eeuw met de titel 'Ode aan Vermeer'. Op de archieffoto staat de heer Alink tijdens de presentatie van zijn boek 'Het grote geheim van de familie Kwiebus' bij Boekhandel Venstra in Amstelveen op 1 maart 2014


Aanvang: vanaf 19.30 uur. Start lezing: 20.00 uur. Spreker: Rien Alink (D66)  oud wethouder Cultuur. Toegang: € 7,50 incl. consumpties. Aanmelden via: annarahiman@platform-c.nu Meld je gauw aan i.v.m. beperkt aantal plaatsen en laat je inspireren door Vermeer! Adres: www.kunstuitleenamstelveen.nl Stadsplein 99, 1181 ZM Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.