Bijgewerkt: 24 juli 2024

Lezing journalist Ad van Liempt in Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Bibliotheek Amstelland
19-10-2012

Aalsmeer - Ad van Liempt staat bekend als het journalistieke geweten van Hilversum. Hij wordt gezien als de godfather van NOVA en als één van de beste eindredacteuren van Hilversum. Hij heeft nergens belangen bij - behalve bij de waarheid, zo zegt hij zelf.

Liempt Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2012)

Journalist Ad van Liempt


Ad van Liempt (1949) was o.a. hoofdredacteur van Nova, oprichter en eindredacteur van het geschiedenisprogramma ‘Andere Tijden’ én chef van de afdeling geschiedenis van de NPS. Van Liempt - uitgeroepen tot historicus van het jaar in 2009 - schreef vele boeken over de Tweede Wereldoorlog en is zeer goed op de hoogte van het historisch decor van de roman 'De donkere kamer van Damokles' van Willem Frederik Hermans. Tijdens zijn lezing zal Van Liempt over die achtergrond vertellen en met het publiek in gesprek gaan. ‘

Bibliotheekleden krijgen deze geweldige roman cadeau tijdens de maand november in het kader van de Nederland Leest campagne. Claudia de Breij schreef de lofrede op het boek. Locatie: de Oude Veiling Aalsmeer. Vrijdag 2 november 20.15 – 22.00uur. Prijs € 12,50. Pashouders € 10,- . Korting voorverkoop 1 euro. Meer informatie over de lezing leest u op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl

De donkere kamer van Damokles

'De donkere kamer van Damokles' vertelt het verhaal van sigarenhandelaar Osewoudt die in de Tweede Wereldoorlog voor zijn dubbelganger, verzetsman Dorbeck, gewillig opdrachten uitvoert. Na de bezetting wordt hij gekwalificeerd als landverrader, want Dorbeck lijkt niet te bestaan.

Heeft Osewoudt hem verzonnen? Het personage Osewoudt is gebaseerd op Anton van der Waals, Nederlands grootste verrader tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van der Waals beriep zich tijdens zijn berechting op een dubbelganger die hem tot zijn daden zou hebben aangezet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.