Bijgewerkt: 24 september 2022

Lezing en expositie over heemparken in Amstelveen

Nieuws -> Natuur

Bron: Amstelland Bibliotheken
09-05-2011

In mei zijn de heemparken op hun mooist: bloeiende planten, fris groen aan bomen en struiken en de vogels zingen het hoogste lied. De begane grond van de bibliotheek aan het Stadsplein is deze maand de locatie voor een tentoonstelling over de drie Amstelveense heemparken: het Jac. P. Thijssepark, De Braak en het Landwehrpark.

Landwehrpark Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Het Landwehrpark


Naast de parken is er tijdens de expositie ook aandacht voor de vogels in en rondom de stad. Speciaal voor belangstellenden liggen er in de bibliotheek verschillende gratis wandel- en fietstochten (zolang de voorraad strekt) met als doel om te genieten van de groenste gemeente van de Randstad.

In het kader van deze exposities worden op zaterdag 14 mei 2011 twee lezingen over de heemparken en vogels gegeven op de begane grond in de bibliotheek aan het Stadsplein. Van 13.30 tot 14.30 zal Mark Kuiper een lezing geven over vogels. Gevolgd door Rinus Hofs die van 15.00 tot 16.00 in zijn lezing zal vertellen over de Heemparken. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

In mei zijn er op diverse locaties een aantal lezingen over de heemparken en vogels en rondleidingen door de heemparken. De lezingen en rondleidingen zijn gratis. Kijk voor actuele informatie op www.amstelveen.nl/opavontuurAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.