Bijgewerkt: 25 juni 2024

Lezing Leon Verdonschot bij Boekhandel Venstra

Nieuws -> Cultuur

Bron: Boekhandel Venstra
31-03-2008

Zaterdag 5 april 2008 vanaf 14.00 uur zal Leon Verdonschot, journalist voor de Volkskrant Magazine, Nieuwe Revu en presentator bij diverse Radio- (KinkFM) en TV-programma's, bij Boekhandel Venstra voorlezen uit zijn bloemlezing De beste muziekverhalen van 1945 tot nu.

Verdonschot Amstelveenweb
(Foto Mark Kohn - 2007)

Leon Verdonschot


Op 12 maart 2008 is het boek De beste muziekverhalen van 1945 tot nu verschenen. Dit is een soms spannende maar zeker boeiende bloemlezing van onder meer interviews, reportages, recensies en verhalen, geschreven door verschillende popjournalisten, schrijvers en popartiesten. Leon is de samensteller, inleider en medeauteur van deze bundel.

Het begon met gestencilde blaadjes die - aan elkaar geniet - het poptijdschrift vormden. Het werden al gauw serieuze, gezaghebbende bladen met hoge oplages. Op eenzelfde manier werd het popverhaal volwassen: niet alleen in de popbladen, maar ook in de wekelijkse en dagelijkse popjournalistiek verschijnen al jaren schitterende stukken, die bepalend kunnen zijn voor hun tijd.

Tijd voor een subliem overzicht: uit de wirwar van verhalen die geschreven zijn sinds 1955 filtert Leon Verdonschot voor uitgeverij Carrera dit standaardwerk. De emotie van muziek alleen is niet genoeg, het is een kwaliteit om een verhaal te vertellen dat méér is dan de muziek alleen. Dit overzicht is geen alledaags boek, maar een bonte mix van interviews, beschouwingen, literaire verhalen en analyses.

In februari 2008 verscheen tevens zijn boek Pushing the Limits, over het leven van Keith Bakker, nu al 3e druk. Natuurlijk zal Leon Verdonschot na afloop signeren!

Aanmelden mag; info@venstra.nl / tel 020 6419880

Boekhandel Venstra Binnenhof 50-52 Stadshart AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.